Szigorítja az FM a földművelés ellenőrzését

2015. május 19. 16:52

Szankcionálni fogja azokat a haszonbérlőket a Földművelésügyi Minisztérium (FM), akik parlagon hagyják a földterületeiket. Az FM többek között visszautasítja az LMP azon állítását, miszerint a nemzeti tulajdonú területeken dolgozók célja nem a földművelés, hanem a területalapú támogatások felvétele lenne.

2015. május 19. 16:52

Szigorítja a földművelés ellenőrzését a szaktárca, és szankcionálni fogja, ha a haszonbérlők parlagon hagyják a földterületet – közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) kedden az MTI-vel. A tájékoztatás szerint az FM vizsgálatot rendel el azon – szórványosnak tekinthető – esetekben, ahol a tárca értesülései szerint a gazdák nem tettek eleget művelési és gyommentesítési kötelezettségüknek.

Az agrártárca egyben felszólítja a földműveseket az állami földhaszonbérletek szakszerű kezelésére és szerződésben vállalt kötelezettségeik teljesítésére. A közleményben az FM visszautasítja az LMP azon állítását, miszerint a nemzeti tulajdonú területeken dolgozók célja nem a földművelés, hanem a területalapú támogatások felvétele lenne. 

Hangsúlyozzák: a második és harmadik Orbán-kormány a családi gazdaságoknak kedvezett az állami földhaszonbérleti pályázatok alkalmával, és ennek jegyében – a szocialista korszakra jellemző 600 helyett – immár 7500-an jutottak mezőgazdasági munkalehetőséghez. A szaktárca álláspontja szerint a haszonbérlők zöme eleget tesz a haszonbérleti kontraktusban foglalt előírásoknak. A tárca szankcionálni fogja azokat a haszonbérlőket, akik parlagon hagyják a földet – teszik hozzá. A közlemény szerint néhány integrációban termelt, kései vetésű növényi kultúra kivételével lényegében befejeződtek a tavaszi vetések Magyarországon.

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tintamin
2015. május 20. 07:27
MIUTAN ELMUTYIZTATOK AZ EGESZET, TI TOLVAJ BARMOK????!
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2015. május 19. 18:05
Na most már aztán tényleg elég. Vajon mi a f.sznak kellet ezeknek még KISHANTOS is? Nehogy már olyan hülyének nézzék az ország másik felét is, hogy becumizza, h ezek a köztörvényes munkakerülő bűnözők földet akarnak -nem is művelni- műveltetni. Kapják már be!
békalepcse
2015. május 19. 17:31
Hogy rohadnátok meg elevenen, szarházi "szakértők". Mi lenne, ha megkövetelnétek a támogatás ellenében a mezővédő erdősávokat, minimum fele arányban őshonos rezisztens gyümölcsökkel telepítve. Azonkívül, minden gazdától megkövetelnia csapadék megtartását, tavak létesítését az alkalmas területeken? Ennyire mán nem fussa a tenger sok eszetekből? Talán nem is lenne klímaváltozás, ha mindez megvalósulna...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!