Józsefváros nem engedi elbontani a Sacre Coeur nővérek sarokházát

2016. január 08. 18:59

A Palotanegyed önkormányzati képviselője egyértelművé tette: a helyhatóság nem fogja engedni, hogy városképidegen épületet emeljenek a kerület ékkövének számító, műemléki értékekkel városrész egyik klasszicista sarokházának helyére.

2016. január 08. 18:59

Mi is megírtuk decemberben, hogy egy terv szerint modern épületet húzna fel a Szent Szív apácarend a Józsefvárosban, a Múzeum és a Szentkirályi utca sarkán álló, romos klasszicista épület helyén. 

A Józsefváros.hu most azt írja, a Palotanegyed önkormányzati képviselője, Egry Attila özölte, kizárólag olyan tervet tudnak támogatni, ami a mostani homlokzat megtartásával jár, a „kerület ékkövének” számító terület városképét ugyanis feltétlenül meg kell őrizni. 

A portál arról is szól, hogy a rend közleményben cáfolta, hogy a döntés született volna a minimalista épületről. Mint írják, a Társaság a „kerületi városképért felelős vezetéssel együttműködésben, a helyi fejlesztési elképzelések messzemenő figyelembevételével és tiszteletben tartásával” fog eljárni. 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2016. január 11. 00:34
"de irtó unalmasak egyhangúak.Akár a panelból épült városrészek." Na Budapest éppen ilyen! "Attól, hogy koszos szürke benyomást kelti Budapest az pont nem a régi háború előtti épületek teszik." Pedig de igen. A régi épületeket mindegy, hogy eredetileg milyenre festették mára egyenszürkévé váltak a budapesti szmogtól.
Akitlosz
2016. január 09. 19:25
Modernizációról még nem hallottak. Az miért jó, hogy Budapest régies, koszos, szürke város benyomását kelti? A XXI. század nem látszik meg rajta.
muszlimokat zsidókat együtt elzavavrni
2016. január 08. 19:36
nem kell minden ócska szart megmenteni de nem is betonkockára kell lecserélni
muszlimokat zsidókat együtt elzavavrni
2016. január 08. 19:36
nem kell minden ócska szart megmenteni de nem is betonkockára kell lecserélni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!