Áttörés! Eltakarították az Astoria üvegszemetét

2016. augusztus 12. 14:50

Csütörtöki cikkünk után az FKF Zrt. kézi útgondozói péntekre virradó éjjel eltakarították az Astoria közepén lévő gazos járdaszegélyen egy hónapja hánykolódó üvegcserepeket. Olvasóink egyébként nagyon megosztottak voltak azzal kapcsolatban, hogy az üvegcserép-halom művészet-e, vagy hulladék.

2016. augusztus 12. 14:50

Csütörtökön részletes cikkben számoltunk be róla, hogy szerkesztőségünk szűkebb pátriájában, az Astoria közepén egy hónapja hever két négyzetméternyi üvegcserép a kereszteződés egyébként sem túl esztétikus járdaszigetén.

Lapunk ezzel kapcsolatos megkeresésére az Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. nem csak hogy válaszolt, de a tettek mezejére is lépett: csütörtökről péntekre virradó éjjel eltakarították a törmeléket.

Levelük alapján egyébként úgy tűnik, hogy a három kerület határán árválkodó, gazos járdasziget amolyan senki földje: „A megjelölt terület, egy - az útpálya szintjéből kiemelkedő sziget, így azt a burkolat takarításakor célgéppel nem lehet megtisztítani. Az FKF Nonprofit Zrt. kézi útgondozói csak a csomópont nagy forgalmú közjárdáit takarítják nappali műszakban. Bejelentését követően munkatársaink a helyszín takarítását az éjszaka elvégezték”.

Olvasóink nagyon megosztottak voltak egyébként abban a kérdésben, hogy az egyedi installáció hulladék, vagy inkább művészeti alkotás: jelen állás szerint pontosan a válaszadók fele gondolta úgy, hogy ez bizony művészet, míg a fele arra voksolt, hogy inkább hulladék.

Sokan javasolták azt is, hogy a mandinereseknek kellene föltakarítani az egészet. De a problémát mindenesetre megoldottuk!

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kukagyerek
2016. augusztus 13. 13:48
KOSZOS, SZUTYKOS PROLITANYA! És még, ezek vidékiznek lenézően! Sok hülye fax!
smarton
2016. augusztus 13. 09:27
Örülök, hogy tanáccsal szolgálhattam. Igen, a Főkefe eltakarítja. Most már ti is tudjátok. Legközelebb nem szükséges 24 órában egy hónapig lesni, hátha valaki... Leveleket írogatni, cikket fabrikálni. Csak egy telefon.
Strassnoff Ignác
2016. augusztus 12. 20:14
"Sokan javasolták azt is, hogy a mandinereseknek kellene föltakarítani az egészet." Lehet, hogy meg kellett volna próbálnotok. Biztos jobban ment volna, mint az újságírás. Bár azt nem nehéz felülmúlni...
paraklétosz
2016. augusztus 12. 19:29
Uborkásüveg szezon.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!