Orgonát avatott Orbán Viktor

2017. április 09. 17:48

A Németajkú Református Egyházközség Hold utcai templomában tartott orgonaavató ünnepségen beszélt a közösségek fontosságáról a miniszterelnök.

2017. április 09. 17:48

Ma sem kell más, minthogy legyenek bátor közösségek, amelyek büszkén vallják magukat kereszténynek, európainak, németnek és magyarnak – mondta Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Budapesten, a Németajkú Református Egyházközség Hold utcai templomában tartott orgonaavató ünnepségen.

Ötszáz évvel ezelőtt kő hullott a nyugati világ mozdulatlan állóvizébe, hirtelen minden megváltozott, a Wittenbergből indult hullám eljutott a nyugati világ négy sarkába, minden megújult – fejtette ki a reformációról szólva a kormányfő, aki szerint a reformáció 500. évfordulóján nem kell más, minthogy legyenek olyan kavicsok, amelyeket a gondviselés keze vízbe dobhat. „Ha lesz elegendő ilyen kavics, akkor Európa megújulhat, és Magyarország is szilárdan megállhat” – fogalmazott.

Szerinte a Németajkú Református Egyházközség története mély hasonlóságot mutat a magyar nemzet történelmével. „Az önök sokgyökerű gyülekezete élő bizonyíték, és őserejű biztatás minden hazafias érzelmű politikai vezetőnek” – mondta Orbán Viktor.

(MTI)

 

Összesen 90 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. április 10. 12:01
Nyugi, nem Sztalin-orgona! Egyelőre! "Orgonát avatott Orbán Viktor"
BőröndÖdön
2017. április 10. 08:44
Álszent képmutatásban mindig jó volt a csúti paraszt.
balbako_
2017. április 10. 08:44
Helyes!
noMores
2017. április 09. 22:29
Most akkor szeretjuk a nyugatiakat vagy sem? Csomo liberalis kereszteny ulhetett a padsorokbsn...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!