A fejlesztési minisztériumhoz kerül a nemzeti rendezvényszervezés

2017. május 11. 09:29

Eddig a Honvédelmi Minisztériumhoz tartozott a nemzeti rendezvényszervezés, mostantól viszont már az Nemzeti Fejlesztési Minisztérium feladata lesz, melyben a Magyar Turisztikai Ügynökség lesz a segítségére.

2017. május 11. 09:29

A nemzeti fejlesztési miniszterhez került a nemzeti rendezvényszervezés, a jövőben a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. gondoskodik – más szervezetekkel együttműködve – a nemzeti ünnepek megszervezéséről és lebonyolításáról. Az erről szóló két jogszabály a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. Eddig a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára irányította a feladatot. A jogutódlás időpontja április 30. 

A rendeletmódosítás értelmében májustól Seszták Miklós fejlesztési miniszter feladatai közé tartozik, hogy kidolgozza és megvalósítsa a nemzeti rendezvények koncepcióját, kidolgozza a világkiállításokon való magyar részvételre irányuló javaslatokat, valamint ellátja a világkiállításokon való magyar részvétellel kapcsolatos feladatokat. Továbbá, hogy a sportpolitikáért felelős miniszter részére szakmai támogatást biztosít a magyarországi, kiemelt nemzetközi sportesemények lebonyolításához. 

A turisztikai ügynökség közreműködik ezen feladatokban, valamint egyebek mellett koordinálja és szakmai szempontból támogatja a belföldi és nemzetközi turisztikai vonzerő szempontjából kiemelt rendezvényeket. Az ügynökség által működtetett Hungarofest Nemzeti Rendezvényszervező Nonprofit Kft. gondoskodik a rendezvények lebonyolításáról.

A közlönyben a témában megjelent kormányhatározat értelmében Seszták Miklós dönt mások mellett az előre meg nem határozott rendezvények kiemelt fontosságú rendezvénnyé minősítéséről is. Ez a döntés országos jelentőségű, eseti jellegű, előre nem tervezhető rendezvényre vonatkozhat. A rendezvények biztonságos lebonyolításáért továbbra is operatív törzset kell működtetni. Seszták Miklósnak a nemzeti rendezvények idei koncepcióját felül kell vizsgálnia, a módosításokat május 31-ig kell előterjesztenie.

(MTI)

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
liberálzöld.
2017. május 11. 12:07
Újabb 873,5 millió, a vízes vébére elköltött forintot talált az Átlátszó az EU-s közbeszerzési értesítő friss, május 11-i számában. A közlemény szerint 495 millió forintból kikötői úszóműveket létesítenek, hogy akik hajóval közlekednének, a Vigadó téren, a Hajós Alfréd Nemzeti Sportuszodánál, illetve a Margitszigetre telepített Fina Market boltoknál is leszállhassanak. És hogy legyen mivel utazni, 378,5 millió forintot költenek vízi személyszállítási szolgáltatásokra is. Ennyi pénzből nyolc "hagyományos, 150 férőhelyes hajót rendeltek 1600 üzemórára, három "VIP hagyományos" hajót pedig 780 üzemórára.
liberálzöld.
2017. május 11. 10:55
WFT? "nemzeti rendezvényszervezés" ? Nemzeti Sóhivatal még nincs? Vagy csak átnevezték?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!