Gyurcsány: Se Orbánnak, se nekem ne adják oda az országot

2017. október 18. 21:17

Senkinek sem szabad „odaadni” az országot, mert aki azt el akarja venni, attól vissza kell szerezni – ecsetelte Gyurcsány Ferenc közönségének Komlón tartott lakossági fórumán.

2017. október 18. 21:17

„Tessék visszavenni az országot!” – biztatta hallgatóságát Gyurcsány Ferenc Komlón, a Demokratikus Koalíció (DK) lakossági fórumán. A DK elnöke, volt miniszterelnök az Orbán, vagy Európa? Válassz! nevet viselő rendezvényen a saját tapasztalataira hivatkozva azt mondta, hogy az emberek félnek a hatalomtól Magyarországon, holott fordítva kellene lennie, és a hatalomnak szolgálnia kellene ahelyett, hogy az embereket teszi szolgává.

Ne adják oda az országot. Még nekem se.

Meg kell tanítani az embereknek, hogy övék az ország, és lehet, a politikusnak nagy a hangja, de a voksolás pillanatában neki is csak egy szavazata van, ahogy mindenki másnak, legyen akadémikus, vagy közmunkás – jegyezte meg az ellenzéki politikus a 2018-as parlamenti választásokra utalva.

Gyurcsány Ferenc úgy vélte, polgárok sokaságának kell azt érezne, hogy ennek az országnak a tízmilliomod része az övé. „Ne adják oda nemcsak Orbánnak, senkinek, nekem sem, másnak sem, és aki el akarja venni tőlünk, attól vissza kell venni” – mondta.

Oktatás, egészségügy, elvándorlás, nyugdíjak

A pártelnök kifejtette, olyan oktatási rendszerre, iskolákra van szükség, ahonnan fantasztikus, nyitott, sok nyelven beszélő, gondolkodni akaró, a világra érdeklődő tekintettel néző gyerekek jönnek ki. De a rendszer ma nem ilyen, ami 2010 óta történik, az dráma – jelentette ki.

Gyurcsány Ferenc szavai szerint az egészségügy ma rosszabb, mint az elmúlt időszakban bármikor. Lassan szétválik és „kialakul egy gazdag egészségügy meg a szegények egészségügye lehetetlen körülményekkel, lehetetlen várólistákkal”.

A volt kormányfő az elvándorlásról azt közölte, hogy ha megállítani nem lehet is, fontos lenne lassítani a folyamatot, ahhoz azonban vonzóbb bérek kellenének. Úgy vélte, a bérek a munkaerőhiány miatt még emelkedhetnek, de amíg Magyarországon a munkahelyek többsége összeszerelő üzem, ahol 120-130 ezer forintot keresnek az alkalmazottak, nem lesz lényeges változás.

A nyugdíjakra térve megjegyezte, ne higgye el senki, hogy 2018-ban lehet tizenharmadik havi nyugdíjat fizetni, ahhoz ugyanis 250 milliárd forintra lenne szükség.

Gyurcsány Ferenc a Soros-tervről azt mondta: „Orbán Viktor egy nem létező sárkányt akar betologatni az ágyunk alá, és azt akarja, hogy keresgessük, de ne tegyük, nincs sárkány”. A miniszterelnöknek állandóan kell valami ellenség, háborúzni akar, mi azonban békét, nyugalmat szeretnénk – közölte az ellenzéki politikus.

(MTI)

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
marós
2017. október 20. 10:48
A választók tudják, hogy fletó és bandája tette tönkre az országot, el is zsvarták agazembereket.
terra
2017. október 19. 17:23
Nézegetem a legfrissebb közvélemény kutatás adatait és úgy látom, hogy Gyurcsány kisded terve szépen alakul attól az apróságtól eltekintve, hogy a Fidesz támogatottsága tovább nőtt, de hát ez őt momentán nem nagyon érdekli, a DK most már 9 %-on van. http://www.atv.hu/belfold/20171019-oriasit-valtozott-a-fidesz-budapesti-tamogatottsaga Ahogyan az várható volt, az MSZP gyengült (-4 %), de ezzel egyidejűleg csak 1 %-al nőtt a DK támogatottsága. Ami viszont igazán rossz jel egy 4 évre előre spekuláló pártnak, hogy a baloldal legerősebb bástyája, a mellettük sokáig tűzön-vízen át kitartó nyugdíjasok jelentős része most eljutott odáig, hogy a Fideszre szavazzon. A 60 év felettiek körében az utóbbi három alatt az arányuk majdnem kétszeresére, 17%-ról 32 %-ra nőtt. Márpedig a nyugdíjasok ha egyszer beállnak egy párt mögé, nehéz őket kimozdítani. Elgondolkodtató lehet Gyurcsánynak az is, hogy Budapesten 22 %-ról 37 %-ra nőtt a Fidesz tábora. Legalábbis ha hinni lehet ennek a felmérésnek, én minden ilyen közvélemény kutatási adatot némi fenntartással és óvatossággal kezelek. Mindent összevetve úgy néz ki, hogy Gyurcsány szokása szerint rombolja a saját oldalát, de hogy ennek lesz-e valami értelme és eredménye azon kívül, hogy Feri kiskakas megszerzi a kerti budi melletti szemétdombot, ahol ő kukorékolhat a leghangosabban, erősen kétséges. Szerintem közeledik az idő, amikor a "baloldali csőcselék" fogja kifütyülni. Köszönjük Feri, csak így tovább, előre a Fidesz újabb 2/3-áért!
terra
2017. október 19. 13:34
Bekukkantottam ebbe a topikba és ismét szembenézett velem Gyurcsány képe. Nem szoktam az embereket a külsejük alapján megítélni, de ez a pasas engem mindig egy imádkozó sáska (más néven ájtatos manó) és egy kaméleon keverékére emlékeztet. Nincs benne semmi emberi, se jó, se rossz, mert ezek emberi tulajdonságok. Olyan, mint egy kizárólag a hatalom megszerzésére és megtartására programozott kiborg, a memóriájában mindenféle helyzethez igazított ezerféle szereppel, beszédmintával és egy állandóan működő helyzetértékelő szoftverrel, ami információkat gyűjt, elemez és kiválasztja a programcélhoz adott szituációban legjobban alkalmas szerepet, szöveget és cselekvést stb. Abban is hasonlít egy kiborghoz, hogy ha elérte az elsődleges programcélt, akkor életbe lép a másodlagos program, az állapot fenntartása. Ezen kívül semmire nem képes és nem alkalmas.
nyugalom
2017. október 19. 13:10
Egy narcisztikus pszichopatatol mit is lehet varni? Mondtam, nem mondtam, na ugye megmondtam.....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!