Magyar férfinak magyar bajuszt!

2018. november 20. 11:19

Nemzeti nagyjaink bajuszai, a férfiak egészségtudatosságát szorgalmazó Movember alkalmából.

2018. november 20. 11:19

A novemberi Movember-megmozdulást hagyományosan a férfiak egészségre való odafigyelése céljából szervezik. 

„Minden év novemberében bajuszt növesztünk, hogy felhívjuk a figyelmet a prosztatarákra. A tudás hatalom, A bajusz király” – fogalmaz a Movember Magyarország Egyesület. Most tették ki Facebook-oldalukra a régi nemzeti nagyságok bajuszmintáit.

„A Movember egy világszerte ismert figyelemfelkeltő mozgalom, amelyet minden évben novemberben rendeznek meg. A férfiak a hónap elején megborotválkoznak és egy hónapon át bajuszt növesztenek. (Aki lemarad, csatlakozhat közben is :) ) A bajusz játékos szimbóluma annak, hogy fontosnak tartják saját egészségük megőrzését! Míg a bajusz növesztés a férfiak dolga, kérjük a hölgyek segítségét is a férfiak egészségtudatának növelésében! Beszéljék rá az erősebbik nemet, hogy álljanak ki magukért, hiszen a bajusz igenis férfias, és jó ügyért növeszteni még igen vonzó is! 

A nyilvánvaló kérdés, hogy jó, de MIÉRT? A férfiak kevésbé törődnek az egészségükkel, mint a nők. Úgy vélik, hogy az "igazi férfi" szívós, kőkemény és betegség esetén az orvostól, illetve a rendszeres orvosi ellenőrzésektől vonakodik.

A Movember Mozgalom célja, hogy megváltoztassa az effajta gondolkodást és egy egészséges és jópofa mulatsággal felhívja a figyelmet a férfiak egészségét érintő komoly problémákra, elsősorban a prosztata megbetegedések a prosztata rák magas arányára, amely rendszeres szűrővizsgálattal megelőzhető” – írják.

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Senki Alfonz
2018. november 21. 13:51
Magyar nőnek magyar punciszőrt!!! Az sem baj, ha a buksi elszabadul!!!! Belülre meg magyar farkat!!!
IV. Fawkes
2018. november 21. 05:34
A "Movember Magyarország Egyesület" miért nem tudja magyarul leírni hírességeink foglalkozását?
mo ching
2018. november 20. 22:48
Ha már prosztata, akkor inkább fanszőr növesztő verseny kéne, nem?
Senye Péter
2018. november 20. 15:51
Milyen bajusza volt Kölcseynek, Kazinczynak?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!