Orbán Balázs: Hiteltelen, hogy a Jobbik aggódik az uniós tagság miatt

2019. április 02. 18:11

A Jobbik nem olyan rég még a kilépés mellett kampányolt – erről beszélt a Miniszterelnökség államtitkára az Országgyűlésben napirend előtt.

2019. április 02. 18:11

Hiteltelen, amikor a Jobbik Magyarország európai uniós tagsága miatt aggódik, hiszen nem olyan rég még a kilépés mellett kampányolt – erről beszélt a Miniszterelnökség államtitkára az Országgyűlésben napirend előtt.

Orbán Balázs arra reagált, hogy a jobbikos Gyöngyösi Márton szerint a kormány kivezeti az országot az Unióból. Az ellenzéki képviselők ismét bekiabálásokkal zavarták a felszólalásokat. A képviselők egyébként a keddi ülés után többhetes pihenőre vonulnak. Legközelebb az európai parlamenti választás másnapján, május 27-én ülésezik az Országgyűlés.

A levezető elnöknek többször rendre kellett utasítania az ellenzék tagjait. A képviselők bekiabálásokkal zavarták az ülést.

A napirend előtti felszólalások során a legtöbben az európai parlamenti választásról ejtettek szót. A DK-s Gréczy Zsolt az Európai Egyesült Államok mellett érvelt. Dömötör Csaba, Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára válaszában azt mondta, egy szorosabb európai integrációval Magyarország elveszítené az önrendelkezését.

A kormány kivezeti Magyarországot az Európai Unióból – erről beszélt a Jobbik frakcióvezetője.

A Jobbik még az előző európai parlamenti választás előtt is a kilépéssel kampányolt – emlékeztetett Orbán Balázs, a Miniszterelnökség államtitkára.

A felelőtlen európai politika miatt nő a terrorveszély – erről beszélt a Fidesz képviselője. Hende Csaba hangsúlyozta, Brüsszelnek választ kell adnia arra, hogy milyen módon ellenőrzik a migránskártyák tulajdonosait.

A napirend előtti felszólalások után a Ház kivételes eljárásban tárgyalta a Pénzügyminisztérium által kezdeményezett tőkepiaci törvény módosítását.

A javaslatot 116 igen szavazattal, 54 nem ellenében el is fogadták a képviselők. Így a jövőben az értékpapírok kibocsátását segítő tanácsadó céget alapíthat a tőzsde a tőzsdefelügyelet hozzájárulása esetén. Döntöttek arról is, hogy a jövőben adómentes lesz a lakossági állampapírok jövedelme.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kunfia
2019. április 04. 13:27
4éven át a nyilvánosság előtt zajlott a fordulat a Jobbiknál,elég rendesen megindokolva.Följebb pár mondatban én is megtettem. Azt viszont nem hallottam egyszer sem,hogy Orbán ,hogy jutott el a vizitdíj ellenzésétől a nemrég bedobott tizenvalahányezres havi egészségügyi díjhoz,amit a nyugdíjasoknak is fizetniük kell...
áfonya
2019. április 03. 03:56
10 év után búcsúzik az Európai Parlamenttől Morvai Krisztina Jobbikot erősítette kormány szintre szerette volna felemelni. Jó felszólalásai voltak de nem a Fideszt nem a kormányt képviselte..... Mit keresett a jobbikban , tanult nő létére nem látta a jobbik szándékát ... Kisemberek beleláttak a jobbikba .... Eus parlament és a magyar parlament közt nagy a különbség ,eus parlament globalista nyugati érdekeket mellett a hazai parlament magyar érdekek mentén harcol ... Kíváncsi lennék ha a hazai parlamentbe beül itthon is a kormány mellett szólt volna ,vagy nem ..Jobbikkal együtt a hangot erősítette volna ...... Azt hiszem az eus parlamentben a magyarok melletti kiállását a vezérek semmibe se nézték ...Egyszer se láttam a Fidesz képviselőkkel összejött volna együtt beszéltek volna , különcködött akár csak vona .... Itthon a kormány oldalon nagyobb hasznát láttuk volna ..... Utolsó pillanatig a globalista jobbikos, eus parlamentbe akár csak Balczo fölösleges volt függetlennek lenni ,,, jahhh jut eszembe a függetlenek ballibsik máz név , végül Balczo visszatért el se szakadt a jobbiktól . Jobbik a ballibsikkel összeolvadt ,mindenki a helyére került mint Krisztina. Eus harcias hangját a Fideszben kellett volna érvényesíteni .... Eus parlamentben a felszólalásait a vezérek pusztába kiáltott szónak vélték ,sokszor 1 perc felszólalást kapott , korlátozták a felszólalásban ,,, Igazán a magyar érdekeket szolgálta volna a Fideszt erősítette volna ...
Mich
2019. április 02. 21:05
Nácik = libsik + bolsik.
sozlib_abschaum
2019. április 02. 19:14
A lyobbikban már csak zsidók és buzik vannak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!