Majdnem kétszázmilliót sikkasztott egy közös képviselő

2019. december 04. 10:33

Öt év alatt saját magára fordította az összeg nagy részét.

2019. december 04. 10:33

Sikkasztás miatt emelt vádat a Komlói Járási Ügyészség egy nő ellen, aki társasházak közös képviselőjeként több mint 170 millió forintos kárt okozott öt év alatt – közölte a Baranya megyei főügyész szerdán az MTI-vel. Varga-Koritár György azt írta, a nő 2012 és 2017 között csaknem hatvan komlói társasház vagyonkezelői kötelezettségeit látta el, így rendelkezett a bankszámlák és házipénztárak felett.

A társasházak számláiról rendszeresen saját céljaira vett fel készpénzt, de előfordult, hogy jogosulatlan utalásokat teljesített saját lakossági folyószámlájára. Az összegeket részben ismeretlen célra, részben az általa képviselt más társasházak részére fizette be az okozott hiány leplezése érdekében. Emellett a társasházak házipénztárában található összegeket is eltulajdonította.

A nőt több mint 400 rendbeli bűncselekménnyel vádolja az ügyészség.

(Fotónk illusztráció!)

(MTI)

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2019. december 04. 18:59
Trükkök százai "Autóversenyzéshez kapcsolódó színlelt reklámtevékenységgel csalt el több mint 11 milliárd forintot 2012 és 2016 között az a bűnszervezet, amelynek 75 tagja ellen javasol vádemelést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) – közölték a szervezet Dél-dunántúli Regionális Bűnügyi Igazgatóságának vezetői szerdán sajtótájékoztatón, Pécsen. " https://ado.hu/ado/tizenegymilliardos-buntetougyben-75-ember-ellen-javasol-vademelest-a-nav/
Starlord
2019. december 04. 15:51
De mi a francot csinált a pénzzel, tán kaszinóba járt?
Takita
2019. december 04. 14:16
A Társasházi törvény előírja a számvizsgáló bizottság létesítését minden társasházban. A bizottság elnökének felelős kötelezettsége a pénzforgalom ellenőrzése. Ezenkívül az éves jelentéshez bizonyos összeghatár felett külön számvizsgáló jelentés is tartozik. Ez a történet így szinte hihetetlen. Biztos,hogy hatvan társasházról van szó?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!