Mi történik Amerikában? – Vitaműsor az Axiómán

2020. június 19. 17:50

Szilvay Gergely, lapunk munkatársa Marton Péterrel beszélgetett az Axióma szervezésében az amerikai zavargások hátteréről.

2020. június 19. 17:50

Marton Péter, a Corvinus docense, biztonságpolitikai szakértő és Szilvay Gergely, lapunk munkatársa beszélgetett az Axióma szervezésében az amerikai zavargások hátteréről. Szilvay kifejtette, miért nem nevezhető rasszistának a rendőrség, Marton viszont rámutatott, hogy a testület más problémákkal küzd. Szóba került, hogy a Floyd-ügy egy masszívan baloldali államban történt meg. Szilvay elmagyarázta, szerinte miért pusztán progresszív mítosz az állítólagos struktúrális rasszizmus, Marton Péter szerint viszont fellelhetőek annak jelei az Egyesült Államokban.

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paul
2020. június 21. 10:48
Én személy szerint ettől az adástól messze többet vártam volna.
mgyfree
2020. június 20. 12:24
Hát szar hlyzetben vagyunk, ha ilyen biztonságpolitikai szakértő, akik oktat. Ja szerinte tök spontán indult az egész, atyaég!
annamanna
2020. június 20. 05:55
A cigányok miatt írtam, de az afroamerikai népességnek is fontos nyűge az aluliskolázottság: Már régen volt általános tankötelezettség, amikor a legszegényebbek még mindig nem jártak rendszeresen iskolába, és félanalfabéták maradtak. Helyette dolgoztak, nyilván főleg a mezőgazdaságban. Pl. Tamási Áron Ábele jár iskolába? Pedig tanköteles. Vagy Regős Bendegúz jár iskolába? Pedig tanköteles. Vajon mit csinálnak helyette? Szipuznak meg bicskáznak? Ha az afro népesség által látogatott iskolák színvonala alacsony, akkor nem kellene ugyanazt a kérdést feltenni, mint amit Magyarországon is feltesznek jó sokan, hogy mit csinál a cigány értelmiség, miért nem vállalnak felelősséget a saját csoportjukért, miért csak sírnak és követelőznek? Az amerikai afro népesség kapcsán ez a kérdés még inkább jogos, mert felteszem, nagyobb arányban vannak köztük tanultak, mint nálunk roma értelmiségiek. Miért nem szervezik meg maguknak a színvonalas oktatást? Miért könnyebb uszítani az ostoba csőcseléket arra, hogy randalírozzon, követelőzzön, és az aluliskolázottsága miatt hisztériázzon?
annamanna
2020. június 20. 02:23
Péld. 29,18 Mikor nincs mennyei látás, a nép elvadul, ha pedig megtartja a törvényt, oh mely igen boldog!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!