Megérkeztek az első Gidrán páncélosok

2021. február 09. 14:51

Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába érkeztek meg az első Gidránok.

2021. február 09. 14:51
null

Megkezdődött a Magyar Honvédség tíz páncélozott harcjárművének átcsoportosítása az MH Anyagellátó Raktárbázis fővárosi telephelyéről Tatára, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába, február 8-án, hétfőn, a késő esti órákban – írja a Honvedelem.hu. Az első öt páncélozott harcjárműből álló konvoj éjfél után gördült be szolgálati helyére, az MH 25. Klapka György Lövészdandár laktanyájába.

A támogató feladatokat ellátó, Ejder Yalcin típusú páncélozott harcjárművekből 2019-ben rendelt tíz darabot a Magyar Honvédség a török gyártótól. A magyar Gidrán névvel ellátott járműveket - megérkezésük után - a HM ArmCom Kommunikációtechnikai Zrt. szakemberei korszerű híradástechnikai eszközökkel szerelték fel.

A tizenhat tonnás Gidránok amellett, hogy nagyfokú védelmet nyújtanak személyzetük és a szállított katonák számára, azokkal a technikai berendezésekkel is rendelkeznek, amelyek elengedhetetlen részei a modern haderőnek.

Még decemberben számoltunk be arról, hogy újabb negyven, négykerék-meghajtású páncélozott jármű szállításáról írt alá szerződést a Magyar Honvédség. Ez része annak a több mint háromszáz páncélozott jármű beszerzését célzó programnak, amelynek következő fázisa már magyarországi gyártás és az ahhoz kapcsolódó kutatás-fejlesztés részeként valósul meg.

Nyitókép: Facebook

 

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Camael
2021. február 10. 15:44
a légvédelem a legfontosabb, gyártsunk S500-as légvédelmi rendszert közösen az oroszokkal, hagy farcoljon be Biden úr:)
fatman
2021. február 09. 19:49
a kedvenc mániám: tankkal végigmenni Románián... :)))
héttörpe
2021. február 09. 16:59
Egy bajom van a haderőfejlesztéssel. Kurvára fog fájni, ha a moslékgecik hatalomra jutnak és vadai "nincsrászükség" felkiáltással elkótyavetyéli az első balfasz arab országnak az egészet. Mint már volt rá példa.
makám
2021. február 09. 16:00
"Megérkeztek az első Gidrán páncélosok" tekintve azt, hogy mi történt a gidránokkal elég szerencsétlen névválasztás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!