Egyszerű többséggel is lehetnek eszközei egy új kormánynak – Tordai Bence és Berg Dániel vitázott

2021. május 14. 08:43

Ez a választás nem arról szól, hogy ki jut be a parlamentbe, mivel Tordai Bence és Kálmán Olga mindenképp ott lesz az ellenzék közös listáján – mondta Berg Dániel a második kerület baloldali jelöltjeinek vitáján a Partizánban.

2021. május 14. 08:43
null

Előválasztási vitát szervezett a Partizán Budapest 4. választókerületének jelöltjei között. Berg Dániel (Momentum) és Tordai Bence (Párbeszéd) beszélt pártjuk álláspontjáról csütörtök este, vita ugyanakkor alig alakult ki a bő egyórás élő műsorban. A felmérések szerint Kálmán Olga a legesélyesebb jelölt a választókörzetben, ami nagyjából a II-III. kerület területére esik, de ő nem ment el a vitára.

„Csak hogy ne legyen félreértés: pár nappal ezelőtt a 6 ellenzéki párt javaslatára az Országos Előválasztási Bizottság hozott egy állásfoglalást arról, hogy előválasztási viták július 26. és október 10. között lesznek! Bár kaptam már meghívást ilyen típusú vitára, de a mostani hatpárti döntés értelmében, ha akarnám se lenne módom elfogadni a felkérést július 26. előtt” – írta Kálmán Olga.

Tordai szerint több alázatra van szükség ellenzéki oldalon.

 Az MSZP–Párbeszéd jelöltje szerint az előválasztás célja, hogy megtalálják a legalkalmasabb jelöltet, aki a legnagyobb vereséget méri a Fideszre a körzetben. Mint mondta, egy jó jelöltnek vízióra, elszántságra van szüksége, és némi jártasságra a parlamentben, hogy ne tévedjen el az ülésteremben, amikor kormányra kerül. Ő nem árul zsákbamacskát, arra kér felhatalmazást a választóktól, hogy egyéni képviselőként folytathassa a munkáját 2022 után – idézte a Telex. 

Berg az önreflexiót hiányolta az MSZP–Párbeszéd részéről 

Berg Dániel szerint  ez a választás nem arról szól, hogy ki jut be a parlamentbe, mivel Tordai Bence és Kálmán Olga mindenképp ott lesz az ellenzék közös listáján.

„Ez a választás arról szól, hogy ki tudja a legjobban képviselni a budai polgárokat, értékeiket és értékrendjüket” – mondta. Emellett úgy véli, budai lokálpatriótaként és a II. kerület alpolgármestereként ő lát rá leginkább a körzet problémáira. Képviselőként elsősorban a helyi vállalkozások helyzetével szeretne foglalkozni, de fontos számára az oktatás és a budai emlékművek védelme is. Úgy fogalmazott, hogy a helyi érdekképviselet áll a kampánya középpontjában, mert szerinte az elmúlt 12 évben nem volt hangja a budai polgároknak a magyar országgyűlésben – összegezte a Telex Berg mondandóját.

Tordai nem egyszerű kormányváltásra készül

Nem egy sima kormányváltásra készülnek az ellenzéki pártok Tordai Bence szerint. „Nem az a feladatunk, hogy előre megírják az új alkotmányt, hanem azt kell egyértelművé tennünk, hogy arra kérnek felhatalmazást, hogy ezt a rendszert megbuktassák. Mivel teljesen illegitim módon és törvénytelen eszközökkel próbálták bebetonozni a hatalmukat, ezt akármilyen eszközökkel, de vissza kell csinálnunk” – mondta, miközben megjegyezte, hogy bár a kormány próbál jogállami keretek között maradni, de „a népszuverenitás kellő felhatalmazást ad, hogy át tudjuk formálni a jelenlegi rendszert.”

Egyszerű többséggel is lehetnek eszközei az új kormánynak Berg Dániel szerint

A momentumos politikus hozzátette, hogy a Momentum korrupcióellenes ügyészséget hozna létre, és parlamenti vizsgálóbizottságokat állítana fel a témában. „Bízom a kétharmados többségben, de ne gondoljuk, hogy ne lennének olyan eszközök, amelyekkel új intézményeket tudunk kialakítani, amik kikerülik ezt a jelenlegi rendszert” – mondta.

Összesen 102 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2021. május 15. 06:19
A 06:05-ös hozzászólásom ugyanaz volt mint a 06:12-es de nem engedte elküldeni, azt írta ki hogy az oldal regisztrációhoz kötött, annak ellenére, hogy be voltam jelentkezve, végül sikerült elküldenem csak az üzenet címzettjét valamiért lehagyta.
Krupp Skya
2021. május 15. 06:05
.
beflower56
2021. május 14. 23:59
Kálmán Olga nem ostoba,csak politikai analfabéta! Mindig is az volt.Üdvözlettel Bajorországból. /A másik kettő szóra sem érdemes bunkó.
pumuklik
2021. május 14. 16:26
"Akkor ők kit is képviselnek valójában? " Zsebüket!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!