Baranyi Krisztina leszedette a határon túli testvérvárosok címereit

2021. július 06. 07:58

A képviselő-testületnek is helyet adó ülésterem faláról a többi között Beregszász, Magyarkanizsa és Sepsiszentgyörgy címerének is mennie kellett.

2021. július 06. 07:58
null

A ferencvárosi polgármester leszedette a testvérvárosi címereket a képviselő-testületnek is helyet adó ülésterem faláról – írja a Magyar Nemzet. A portál hangsúlyozta: a IX. kerület olyan határon túli magyarok által lakott településekkel áll testvérvárosi kapcsolatban, mint a kárpátaljai Beregszász, a vajdasági Magyarkanizsa, a felvidéki Pöstyén és Királyhelmec, valamint a székelyföldi Sepsiszentgyörgy.

Mint ismeretes, Baranyi Krisztina korábban a kommunizmus áldozatainak gyásznapjáról sem emlékezett meg, illetve az október 6-i nemzeti gyásznapon sem tartottak önkormányzati megemlékezést. Amikor a Fidesz–KDNP-frakció kérdőre vonta emiatt, akkor a kultúráért felelős Kétfarkú Kutya párti alpolgármester, Döme Zsuzsanna kifejtette: a gyásznapot azért nem tartották meg, mert nem kötődik Ferencvároshoz.

Ezzel szemben a kerületi vezetés helyet biztosított a Humen magazin homoszexualitás iránt érzékenyítő plakátjainak. Emellett tavaly elsők között tűzték ki a szivárványos zászlót az önkormányzat épületére Pride-hét alkalmából. Idén ugyanezen alkalomból Baranyi köszöntőbeszédet ír a magazin hasábjaira.

Emlékezetes az is, hogy a kerületben, a Ferenc téren kapott helyet a térdelő, szivárványszínű Szabadság-szobor is, bár az ideiglenes installációt pár óra múlva ledöntötték.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

Összesen 153 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2021. július 06. 15:14
A Magyar Nemzet és KESMA-társai találkoznak a VALÓSÁGGAL: Azokat a testvérvárosi címereket Baranyi leszedette ÉS ÁTRAKATTA ugyanannak az ülésteremnek egy másik falára. "A közösségi oldalakon háborgott egy fideszes ferencvárosi képviselő, hogy a keddi testületi ülésre eltűntek a kerületi önkormányzat ülésterméből a határon túli magyar testvértelepülések címerei (a derék fideszes képviselő az ülésterem falai közül csak egyre összpontosította figyelmét). A Magyar Nemzet egyből felkapta a témát, és azzal az alcímmel, hogy „Ferencváros polgármestere megveti a határon túli magyarokat” megírták, hogy Baranyi Krisztina leszedette a testvérvárosi címereket. Amikor megkérdeztük a ferencvárosi önkormányzat sajtófőnökét, hova lettek a testvérvárosi címerek, Czuk Dorottya elmondta: A címerek nem tűntek el, csak áthelyezték őket az ülésterem másik falrészére, a szavazógép kijelzője alá. Hozzátette: a címerek Baranyi Krisztina polgármester háta mögött voltak korábban az ülésteremben egy régebbi, rosszabb állapotú Ferencváros-zászlóval. A zászlót most újra cserélték, és az egységesebb, letisztultabb kép miatt helyezték el mellőle a címereket. A sajtófőnök lapunknak elküldött fényképekkel igazolta állítását." https://telex.hu/belfold/2021/07/06/testvervarosi-cimerek-es-szivarvanyos-zaszlo-miatt-all-a-mubal-ferencvarosban Úgy látszik, van olyan nagyon hülye a ferencvárosi fideszes képviselők között is, mint a józsefvárosi Ferencz Orsolya (aki elterjesztette a méhkaptáras buszmegállók baromságot).
Tibesz26
2021. július 06. 15:02
rohadék kommunista kurva szajha szuka ribanc ringyó le merted szedni a határon tuli testvéreink testvérvárosának cimerüket ezért kinyirunk téged és a bandáddat hogy merészeled megtámadni a határon tuli testvéreink testvértelepülséeinek a cimerüket dögöly meg a bandáddal együtt a pokolban
Isten jobb keze
2021. július 06. 14:37
Jobban jártunk volna, ha inkább ezen városoknak adott magyar forintokat szüntették volna meg! Cimer nem ártott senkinek ott a falon!
ivanoohe
2021. július 06. 13:35
Nyomorult fogyatékos hülye kurva !!!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!