Megmentették az iskolaőrök egy tanárnő életét Komlón

2021. szeptember 10. 15:28

A pedagógus a földön feküdt és nem lélegzett, az iskolaőrök azonnal nekiláttak az újraélesztésnek.

2021. szeptember 10. 15:28
null

Az egyik komlói iskolában az ott dolgozó iskolaőr 2021. szeptember 9-én segélykiáltást hallott az alsó szintről, majd amikor odaért, azt látta, hogy az egyik pedagógusnő fekszik a földön. A nőnek nem volt légzése, ezért az őr felkiáltott, hogy valaki hívjon mentőt, ő pedig azonnal megkezdte a reanimálást – írja a rendőrség honlapja. A másik iskolaőr felvette a mentőkkel kapcsolatot, akik telefonon keresztül adtak instrukciókat az életmentéshez. Közben megérkezett az iskola ápolója is, aki szintén segített az az iskolaőrnek az újraélesztésben. A kiérkező mentők stabilizálták a nő állapotát, majd kórházba szállították.

A baranyai iskolaőrök tavaly Police Medic képzésen vettek részt, valamint idén ezeket az ismereteket azzal is bővítették, hogy mi a teendő olyan sérülések, váratlan helyzetek esetén, amelyek jellemzően a tanítási intézményekben fordulnak elő. Az iskolaőr az életmentés után elmondta, nagyon örül, hogy ilyen képzést is kaptak, mert így magabiztosan tudta alkalmazni az elsősegélynyújtási ismereteit, és ezzel legalább egy embernek már segíteni is tudott. Nem is akárhogy, az életét mentette meg.

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: Michal Fludra / NurPhoto / AFP

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Illieral
2021. szeptember 11. 12:13
Mndjuk elsőre egy késelő réti néger jutott eszembe a cikkről, az sem lenne nagyon szokatlan. Amúgy lehet tiltakozni az iskola rendőrség ellen, de a németeknél is van ám ilyen.
Gullwing
2021. szeptember 11. 11:32
Ki a faszom az aki diszlájkot nyom egy ilyen hírre?! Milyen kibaszott kretén?!
olajfa1
2021. szeptember 11. 10:15
Na aljas ál-liberálbolsi megmondó hazugok! Ugye, hogy nem volt felesleges intézkedés az "iskolaőr státusz"!!!
21 gramm
2021. szeptember 11. 08:44
De jó, hogy ott voltak!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!