Sme: A cseh és a szlovák kormányfő is piruettezik Orbán körül

2022. január 12. 13:22

Fiala és Heger az ismerkedő találkozásukon kikerülték a kérdést, mit szólnak a magyar miniszterelnök kijelentésére, miszerint „teljes támogatásáról” biztosította Tokajev kazah elnököt, írja a liberális cseh lap.

2022. január 12. 13:22
null

A liberális SME nyomtatott kiadásában megjelent véleménycikk szerzője szerint Fiala (cseh miniszerelnök) és Heger (szlovák miniszterelnök) az ismerkedő találkozásukon úgy tettek mintha konszenzus lenne köztük, egy dologban azonban egyetértően cselekedtek: kikerülték a kérdést, hogy mit szólnak Orbán kijelentésére, miszerint „teljes támogatásáról” biztosította Tokajev kazah elnököt, aki utasítást adott arra, hogy lőjenek a demonstráló emberekre.

Babis (előző cseh miniszterelnök) és Matovic (korábbi szlovák miniszterelnök) után így ők ketten is folytatták az Orbán körüli piruettezést – fogalmazott a szerző, majd hozzátette, hogy ez alatt a „reagálás hiányát” kell érteni, bármi olyannak a megkerülését, amit a magyar miniszterelnök mond. Ezúttal a teljesen botrányos kijelentést, tekintettel a több száz halottra. Már csak ezért sem támogatta más demokratikus politikus Tokajevet.

(Fotó: Petr Fiala cseh miniszterelnök a parlament prágai üléstermében, ahol bizalmi szavazást tartanak az új, koalíciós kormány programjáról 2022. január 12-én.MTI/EPA/Martin Divisek)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Anonymtalan
2022. január 12. 20:08
A libbancsok az új bolsik.
Vikijo
2022. január 12. 17:02
Az utóbbi időben sok elemző egyetértett abban, hogy hybrid háború folyik, és nyilvánvaló, hogy terroristák is voltak a felkelés mögött, valakit még le is fejeztek. Ha lövik a rendfenntartókat akkor nem csodálkozhatunk, hogy a liberálisok csodálkoznak ha visszalőnek.
zenebono
2022. január 12. 16:17
Sajnos igazuk van.
Kristály
2022. január 12. 16:03
Amikor Gyurcsány lövetett senki nem szólalt meg még az EU sem fenyegetőzött. Az volt a természetes a libernyákok biztositották a létüket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!