Száz hektáron lángol egy fenyőerdő a Bükkben

2022. július 01. 20:10

Szélsebesen terjed a tűz, több oldalról támadva próbálják eloltani a lángokat.

2022. július 01. 20:10
null

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság közölte, már mintegy száz hektárnyi területen ég a fenyőerdő Miskolc külterületén, a Bükkben, Jávorkút közelében.

Az MTI szerint a miskolci, a kazincbarcikai és a szerencsi hivatásos tűzoltók a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett már egy ideje dolgoznak a lángok megfékezésén, de újabb egységeket riasztottak.

Rinyu Zsuzsanna, a megyei katasztrófavédelem szóvivője elmondta, a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett a miskolci, a diósgyőri, a tiszaújvárosi, a kazincbarcikai és a szerencsi hivatásos, valamint a mezőcsáti önkéntes tűzoltók több oldalról támadva próbálják eloltani a lángokat. A helyszínre tartanak az ózdi és az encsi hivatásos tűzoltók is.

A rendőrség intézkedett az útszakasz lezárásáról.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Abir Szultan

Összesen 55 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ittésmost
2022. július 02. 07:25
Most látom: sikerült megfékezni a tüzet. Hála Istennek!
CsakOlvas
2022. július 02. 01:47
Bocsánat a kekeckedésért :)
CsakOlvas
2022. július 02. 01:45
Talán nem is volna "erdőtűz probléma" a világban, ha amúgy működne a dolog, intézményesen.
Squalline
2022. július 02. 01:11
Most neztem ra csapadek radarra. Ugy latom, a tersegben, szinte csodaval hataros modon, komoly zivatarok tortek ki. Remelem segiti az oltast, ha meg nem sikerult eddig megfekezni a tuzet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!