Navracsics elárulta, hogy mit ajánlottak Brüsszelnek

2023. február 22. 09:33

Az államtitkároknak le kell mondaniuk a milliós mellékkeresettel járó kuratóriumi megbízásokról, de a képviselőknek és a polgármestereknek nem.

2023. február 22. 09:33
null

„A magyar kormány kompromisszumos csomagja már Brüsszelben van” – nyilatkozta Navracsics Tibor uniós forrásokért felelős miniszter a HírTV-nek, majd kifejtette azt is: reményei szerint

nyártól jöhetnek az uniós pénzek az Erasmus+ és a Horizont kutatási programokhoz.

A 24.hu emlékeztetett: az Európai Tanács tavaly decemberi határozatában jelentette ki, hogy a politikusokkal feltöltött vagyonkezelő alapítványokkal az EU nem köthet szerződést az összeférhetetlenség miatt, így az alapítványi fenntartású egyetemek nem részesülhetnek az uniós támogatásokban.

Hat éves időtartam kompromisszumos megoldásként

„Mi most elküldtük a hivatalos ajánlatunkat is, amely az összeférhetetlenség vonatkozásában az államtitkári szinttől felfelé nyilvánítaná összeférhetetlennek a kuratóriumi tagságot a hivatalos tisztséggel. Másrészt a mandátum időtartamára vonatkozóan hat- és még egyszer újraválasztható hat éves időtartamot ajánlunk fel az Európai Bizottságnak kompromisszumos megoldásként” – részletezte Navracsics. A lap szerint ez azt jelenti, hogy

a helyettes államtitkároknak, parlamenti képviselőknek és polgármestereknek nem kell lemondaniuk a kuratóriumi tisztségükről.

A mandátum korlátozással pedig az lehet a probléma, hogy az már nem a kormány vagy a parlament hatásköre, mivel az összes alapítói jogot átadták a kuratóriumoknak, így jogszerűen csak a kuratóriumok dönthetnek ebben a kérdésben.

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Igazszó
2023. május 17. 08:14
Navracsika bukott komisszár, bukott pénzbehajtó, a vétótlan köpcös geci egyik alkalmatlan bábja, amit a kukából rántott elő egy lehetetlen küldetésre. A vétótlan köpcös geci akkor se kap pénzt a komisszároktól, ha a komplett brüsszeli komisszárbandát a karmelita teraszán szopja le. Felesleges és a magyarokra nézvést megalázó minden gyáva csicskázásuk.
KBA98
2023. február 24. 16:25
Kár is minden próbálkozás! A kocka el van vetve, nekünk soha nem adják oda a nekünk járó pénzt. Most vagy kihúzzuk valahogy a '24-es EU, EP-s választásokig és változások lesznek (a mostaniak persze sitten) vagy ki kilépünk ebből a mocskos koglomerátiumból!
Halder
2023. február 22. 10:49
Nyártól ? Lesz ez majd tél is, hogy még ebben az évben, és akkor is egy része...... Lengyeleknek sem kegyelmeznek pedig ők orosz ügyben mintaszerűek, nyugati szemszögből.
manitowoc
2023. február 22. 10:38
"Mi most elküldtük a hivatalos ajánlatunkat is, amely az összeférhetetlenség vonatkozásában (csak) az államtitkári szinttől felfelé nyilvánítaná összeférhetetlennek a kuratóriumi tagságot a hivatalos tisztséggel. Másrészt a mandátum időtartamára vonatkozóan hat- és még egyszer (!) újraválasztható hat éves időtartamot ajánlunk fel az Európai Bizottságnak kompromisszumos megoldásként” – részletezte Navracsics." Ööögyes... határozottan ööögyes... Mint ahogy a régi viccben a buzi törzsfőnök mondta az "umbulumbu" helyett a halált választó, elfogott misszionáriusnak: - Te választani halál? Hát jó... De azért előtte egy kis umbulumbu...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!