Sajtóértesülés: nagy lépésre készül a Tesco

2023. április 26. 19:23

Az Index úgy tudja, a brit áruházlánc rövidesen rendkívüli akciókkal várja majd a vásárlókat.

2023. április 26. 19:23
null

Mint ismert a gazdaságfejlesztési és az agrártárca már kidolgozta a múlt héten belengetett kötelező bolti akciózás részletszabályait, de ettől függetlenül a kiskereskedelmi láncok „versenyt futnak” az árleszállításban. Az Index értesülései szerint a Tesco kifejezetten nagy lépésre készül az árversenyben: 

a hetente változó kedvező ajánlatok az eddigi négy helyett jellemzően húsz árucikket tartalmaznak majd.

A lap birtokába került terméklista alapján megállapítható, hogy csaknem 40 százalékos akcióban népszerű csokoládéválogatás éppúgy elérhető, mint karaj, sonka vagy virsli. 

De mint kiderült, az áruházlánc „több fronton is akciózik”: a már említett, kedvezményes árú termékeken felül a Tesco továbbra is több mint ezer árucikket kínál jelentős kedvezménnyel, „Clubcard-áron” a vásárlóknak.

A kormány küzd a szankciós infláció ellen

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a múlt heti Kormányinfón elhangzott, a kormány küzd a szankciós infláció ellen. Gulyás szerint amíg háború és szankciók vannak, addig infláció is lesz. A cél az, hogy ennek az évnek a végére egy számjegyű legyen az infláció, ehhez sok tényezőnek kell hozzájárulni, a nagy élelmiszerláncok árpolitikáját figyelik, június 30-ig meghosszabbították az árstopokat – hangzott el.

Ezek között megtalálható a baromfihús; a sertés- és a marhahús, egyéb húsféleségek; tej, tejföl és helyettesítői; sajt; kenyér; péksütemények; száraztészta, rizs, egyéb cereáliák; friss gyümölcs; friss zöldség; készételek, fűszerek, ételízesítők egyaránt. 

A tervezet szerint a rendelet az üzletben vagy bevásárlóközpontban folytatott kereskedelmi tevékenység mellett a csomagküldő kereskedelemre is kiterjed – írta az Index.

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vakfolt
2023. április 27. 06:21
A piac ami beárazza önmagát és a legjobban csinálja, csakis kereslet, kínálat alapon, csak békén kell hagyni szabályozza önmagát.. ezek a lózungok most mennek a levesbe, a piaci szereplők, mint kapzsi óvódások a maximumot akarják mindenből kihozni, és semmiféle verseny nem létezik, az árakat egymáshoz szabályozzák, ha a tecsó kaphat érte 100-at, ő árulja 101.-ért, szó sincs egymás árainak letöréséről. Keserű felismerések ezek.
balbako_
2023. április 27. 06:10
Csak egy kicsit kellett a kormánynak megcsavarni a töküket....
Anyu
2023. április 27. 01:34
Vannak itt kommentelők, akiknek semmi sem jó. Ha áremelés van, akkor szar szerinte a kormány, ha pedig elérik, hogy csökkenjenek az árak, ugyanúgy szar.
Csubszi
2023. április 26. 23:13
Ha visszaveszik mindennek az árát 30-40%-kal- na akkor csinálnak valamit, a pofátlan külföldi multik! Nyugaton bezzeg nem emeltek, csak pár százalékot! Tehát mi fizetjük meg azt, hogy náluk ne dráguljon annyira az élet! És még így is ott tüntetnek! Ugye milyen érdekes...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!