Jámborék ügyesen kalapoztak, már milliók gyűltek össze a Szikra-táborra

2023. augusztus 16. 18:35

Azt nem tudni, honnan jött össze a pénz, de annyi azonban bizonyos, az elmúlt években a Párbeszéd pártalapítványa rendszeresen támogatta a szélsőbalos mozgalom táborait.

2023. augusztus 16. 18:35

A pedofilbotrányba keveredett Szikra Mozgalom büszkén számol be arról, hogy már két és fél millió forintot sikerült összegyűjteniük a szombaton, a Népligetben megtartandó baloldali rendezvényre – írja a Magyar Nemzet. A párbeszédes Jámbor András fémjelezte egyesület eredetileg Bodajkon tartotta volna a háromnapos Szikra-tábort, ám a helyszín üzemeltetőjének döntése miatt meghiúsult. Ezután több helyen is próbálkoztak, de sehol sem fogadták őket.

Ezt is ajánljuk a témában

Gyűjtésbe kezdtek, mondván, az új helyszín négymillió forintos pluszkiadást jelent, holott a Népligetben nem három-, hanem csak egynapos lesz a találkozó, és az eredetileg tervezett zenekarok sem lépnek fel. A Szikra közösségi oldalán fellelhető információk szerint már csak mintegy másfél millió forintnyi adományra van szükségük. 

Azt nem lehet tudni, a már meglévő két és fél milliót honnan kalapozták össze, 

annyi azonban bizonyos, az elmúlt években a Párbeszéd pártalapítványa rendszeresen támogatta a Szikra táborait, amelyekben kutatási tevékenységeket, offline és online eseményeket szerveztek, melyek egy részét valamely partnerszervezettel közösen végezték. 

A szervezet egyik legfontosabb partnerének nevezte a Zöld Terasz Alapítványt – amely 2022-ben 11,1 millió forintot kapott a Párbeszéd pártalapítványától, valamint 1,2 milliót a Jelen Mindenütt Alapítványtól, azaz a Jelen nevű sajtóterméktől, melyet 2021-ben a Niedermüller Péter vezette Erzsébetváros tízmillió forinttal támogatott –, amelynek kuratóriumi tagja a Karácsony Gergely 99 Mozgalmához rejtélyes módon beérkezett 506 millió forintot kezelő Perjés Gábor.

Az egyesület egyébként a törvényi kötelezettség ellenére mindeddig nem tette közzé a 2022-es évre vonatkozó elszámolását, 

noha annak benyújtási határideje május 31. volt. A bírósági oldalán fellelhető adatokból azonban kiderül, 2020-ben egyáltalán nem volt bevételük, 2021-ben viszont 15,3 millió forint adomány érkezett hozzájuk, mintegy hatmillió forint mikroadományokból, míg a fennmaradó kilencmillió nagy adományokból származik.

Nyitókép: Trenka Attila / Mandiner

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2023. szeptember 01. 14:28
A német Antifa összedobja.
gyzoltan-2
2023. augusztus 16. 21:16
"Jámborék ügyesen kalapoztak, már milliók gyűltek össze a Szikra-táborra" -az egész szervezet Pintér Sándor, a Belügyminisztérium figyelmébe! Megállapítandó, hogy van egyáltalán olyan Szikra-tag, ki nem járt, s nem kapott kiképzést Izraelben?! -no, és milyen kiképzést?! -esetleg fegyver-bázisuk is van? -riasztással, riadólánccal... Esetleg első vonalbeli képzett ügynököknek tekinthetők?! A magyar érdekeltségű, a közbiztonságot is erősítő MNA durva módon felszámolásra került..! Métán várható el, hogy a közbiztonság veszélyeztetésével kapcsolatba hozható Szikra mozgalom is felszámolásra kerüljön..! -ez egy állítólagos nemzeti kormánytól elvárható..! -talán! -mert nem tudhatjuk melyeknek, kiknek a nemzeti kormánya...
hátakkor
2023. augusztus 16. 21:02
KaliFelinek van egy még faszább csodadoboza..
google-2
2023. augusztus 16. 20:47
Csak amúgy pattannak majd a kis szikràk a sarló és kalapács nyomán - oda üt, ahova köll!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!