Amerikai befolyás: Bajnai már kormányfőként az USA budapesti nagykövetségére ment egyeztetni az új kormány összetételéről

2023. szeptember 29. 10:43

Mutatjuk, kik és milyen módszerekkel dolgoznak az amerikai befolyás erősítéséért hazánkban.

2023. szeptember 29. 10:43
Biden, Bajnai

Korábban beszámoltunk róla, hogy a Magyar Nemzet cikksorozatot indított a magyar baloldal amerikai kapcsolatairól. Megállapították, hogy 2014-től kezdve rendszeresen kap amerikai támogatást a magyar ellenzék. A legújabb írásból az derül ki, kik és milyen módszerekkel dolgoznak az amerikai befolyás erősítéséért hazánkban.

Ezt is ajánljuk a témában

A lap az amerikai titkos kormányzati információk szivárogtatására szakosodott WikiLeaks alapján kiemelte, hogy Bajnai Gordon már kormányfőként az Egyesült Államok budapesti nagykövetségére ment egyeztetni az új kormány összetételéről, részletesen beszámolt a terveiről és nagyfokú bizalmat, illetve együttműködési készséget mutatott.

 

Ficsor Ádám titokminiszterré jelölése nem ment zökkenőmentesen, hiszen a parlamenti szakbizottságban nem támogatták őt, azonban Bajnai ragaszkodott a személyéhez, így végül – az amerikaikkal maximális egyetértésben – őt nevezték ki. WikiLeaks-dokumentumok bizonyítják, hogy az USA nagykövetsége szerint jó kapcsolatot ápolnak Ficsor Ádámmal, akit be is ajánlottak a külügyminisztérium külföldieknek szóló vezetői programjába.

 

Ficsor Ádámot kiválasztotta az amerikai külügy, majd alig féléves kormányzati pályafutását megszakítva a tengerentúlra utazott, ahol kiképezték

– írja a Magyar Nemzet. A WikiLeaks révén az is kiderült, hogy az ajánlást a külügy mellett a CIA-hez és a védelmi tárcához is eljuttatták.

Bajnai Gordon 2009 decemberében Washingtonba repült, ahol Barck Obamával, Joe Biden akkori alelnökkel és Dominique Strauss-Kahnnal, az IMF vezetőjével tárgyalt. A találkozó után a magyar miniszterelnök bejelentette, hogy Magyarország csatlakozik az Egyesült Államok afganisztáni csapaterősítési stratégiájához, és mintegy 200 fővel növeli a magyar kontingens csapatlétszámát.

A 2010-es választási vereség után Bajnai visszatért a tengerentúlra, ahol egy vendégelőadói pozíciót töltött be a washingtoni Johns Hopkins Egyetemen. Az előadásokon túl Bajnai a Transzatlanti Kapcsolatok Központja munkájába is bekapcsolódott – ennek vezetője Dan Hamilton, Bill Clinton külügyi államtitkára volt.

A Magyar Nemzet szerint

itt építhették ki Ficsorral azt a kapcsolati hálót, amelynek felhasználásával létrehozták a DatAdat cégcsoportot

és megszerezték, majd kezelték magyar választók millióinak adatait, illetve vezényelték a baloldal 2022-es választási kampányát.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: PAUL J. RICHARDS / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. október 09. 21:05
Bajnai, a szégyentelen, korrupt nemzetvesztő, megélhetési áruló, a budapesti lumpen-elit maffia-hálózatának libamutyis vécésbácsija: Nemzetünk korrupt bajnoka Gordon Bajnai, Fájón visszhangoznak népünk zordon bajai. 10 millió zenész nyúzta keserűn a vonót, Gordonka szólózott, majd lehúzta a rolót.
Lajoss
2023. szeptember 30. 09:22
Eddig minden pert elvesztett az ún.nemzeti sajtó a Bajnaival kapcsolatban..igaz,mi fizetjük a büntetéseket..
Lajoss
2023. szeptember 30. 09:18
A Pegazus jelentésekből a lehallgatott újságírókról,üzletemberekről mikor szemezget a pártsajtó?
pipa89
2023. szeptember 29. 12:42
Itt az idő, hogy az ország függetlenségét biztosítsuk megfelelő jogszabályi környezettel! DE! Számomra akkor lesz hihető a Kormány politikája, ha: 1. a készpénz-használathoz való jogot biztosítják mielőbb, és 2. a jövőbeni járványkezelésben a magyarokat megvédi a kormány jogszabállyal a WHO-túlkapásoktól!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!