A Jobbik bankot robbantott: összefogott a Kisgazdapárttal

2023. október 27. 13:13

Balogh Károly, a Független Kisgazdapárt elnöke azt hangsúlyozta: a megállapodás mérföldköve a párt fejlődésének, Gyöngyösi Márton Jobbik-elnök ilyet nem mondott.

2023. október 27. 13:13
Gyöngyösi Márton

Együttműködésre lépett a Jobbik-Konzervatívok és a Független Kisgazdapárt (FKgP) – számol be szenzációs hírről a távirati iroda. Az erről szóló dokumentumot pénteken Budapesten írta alá a két pártelnök. Gyöngyösi Márton, a Jobbik elnöke az eseményen arról beszélt: a rendszerváltás óta eltelt időszak „pusztulást és elszegényedést hozott a vidék számára”, holott „élhető vidék nélkül nincsen normális Magyarország”. Hangsúlyozta: élhető, büszke és független Magyarország mindkét politikai közösség víziója, ennek megvalósítása érdekében pedig az egyetlen történelmi párttal lép most történelmi szövetségre a Jobbik. 

Hangsúlyozta: mindkettejük elképzelése az, hogy nem a külföldi multik földfelvásárlása, hanem a magyar föld kincseit hasznosító kisvállalkozások boldogulása a jövő záloga.

A 2022-es választás nagy tanulsága is az, hogy a vidék Magyarországa nélkül nincsen kormányváltás 

– mondta Gyöngyösi Márton, hozzátéve, a Fidesszel szemben nincs, aki jobboldali keresztény konzervatív alternatívát nyújtana. 

Balogh Károly, a Független Kisgazdapárt elnöke azt hangsúlyozta: a megállapodás mérföldköve a párt fejlődésének. Vidéken, a kis falvakban, a mezővárosokban tartósan jelen vagyunk – mondta pártjáról, hozzátéve, ezen a területen érezhető tevékenysége az ellenzéki pártok közül csak a Jobbiknak van. 

Csak olyan együttműködésnek van értelme, aminek a célja a vidék visszahódítása a Fidesz hazug és nemzetellenes uralma alól 

– jelentette ki. Bencze János, a Jobbik-Konzervatívok országgyűlési képviselője elmondta: a két párt közös országjárást szervez, majd az ennek során feltárt problémákra megoldást kínáló közös programot dolgoznak ki. Atyánszky György, az FKgP alelnöke azt idézte fel: nem előzmény nélküli ez a megállapodás, hiszen már 2018-ban visszaléptették valamennyi jelöltjüket a Jobbik színeiben indulók javára.

(MTI)

Nyitókép: Beliczay László

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pesszimista
2023. október 28. 17:45
A szerencsétlen kisgazdák valami különös érzékkel választják ki a politikai élet legellenszenvesebb figuráit: korábban Herényit, most Gyöngyösit.
Janika50
2023. október 28. 10:08
A valaha szebb napokat látott Kisgazdapárt és A MIÉP szétverését elinditó Jobbik-ballik összefogot? Tisztelettel kérdem Balogh Károly Urat, tudja kivel, kikkel állt össze? Vajon a jobbikballik vezető milyen néven irta alá a megállapodást? A magam részéről sok sikert kivánok nekik, de ha a kisgazdák mellett a másik csatlakozót nézzük, nincsenek illúzióim.
Phm045
2023. október 28. 06:54
Na b+.........fokozódik magyar politikai helyzet. Ők is tudják, hogy egy semmirekelő gyülevészet, mi is tudjuk. Nade a FIDESZ-KDNP.........na azok most végleg összerezzentek.......hogy ez megtörténik............ Nem lennék a bőrükben........
hátakkor
2023. október 27. 19:05
Az igazi feketelyuk robbanás az volt ahogy megtértek Dobrev kebelére..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!