Az ellenzék nem is próbálja cáfolni Szaniszló Sándor DK-s polgármester hajmeresztő kijelentését

2023. december 15. 09:14

Elérte az ellenzék prominenseit az Amnesty-vezér testvérének számlagyárbotránya.

2023. december 15. 09:14

Korábban megírtuk, hogy a NAV lecsapott egy hatalmas számlagyár működtetőjére, egy praxisától eltiltott ügyvédre, aki nem más, mint Vig Mór, az Amnesty International Magyarország igazgatójának, Vig Dávidnak a testvére. Megírtuk:

a DK-s Szaniszló Sándor szerint összefüggés van a számlagyárügy és a baloldal kampányfinanszírozási botránya között.

Az Origo most arról ír, hogy az ellenzéki pártok nem cáfolják Szaniszló Sándor DK-s polgármester kijelentéseit, és a botránynak folyamatosan kerülnek elő új szálai: 

képbe került a Bajnai Gordon-féle DatAdat, Gyurcsány Ferenc bizalmasának, Dessewffy Tibornak az egyik cége, valamint Őrsi Gergely MSZP-s polgármester.

Vig Mórnak a bátyjával, az Amnesty International Magyarországot vezető Vig Dáviddal is van közös cége, amelyet szintén vizsgálnak a hatóságok, írják.

A Magyar Nemzet közben e-mailben kereste a DK mellett a Momentum, a Jobbik, az LMP, az MSZP és a Párbeszéd sajtóosztályát, ám eddig sehonnan nem érkezett válasz és kommünikét sem adtak ki. Hozzátették: Őrsi a sajtó kérdésére megerősítette, hogy kétszer vagy háromszor találkozott Vig Mórral, ám az ismeretségük jelentőségét enyhíteni igyekezett.

Hangsúlyozzák: a Datalyze Research Kft. Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon bizalmasának, Dessewffy Tibornak az érdekeltségébe tartozik.

A DatAdat cégcsoport tulajdonosi és irányítói köre prominens baloldali politikusokból áll, 

a kulcspozíciókban Bajnai Gordon egykori baloldali kormányfő mellett Szigetvári Viktor, Ficsor Ádám, Molnár István ügyvéd és Dessewffy áll. Kiderült: közel 4 milliárd forint érkezett az ellenzéki koalícióhoz Amerikából és Svájcból,

a pénzek tekintélyes része a cégcsoportnál landolt.

További elképesztő tények: „A Datalyze Research Kft.-nél a

pár száz fős borsodi faluban, Szegiben működő irodára bízták a könyvelési feladatokat. Ugyanitt található ugyanis a Demokratikus Koalíció európai parlamenti képviselőinek kifizetőhelye, valamint a könyvelése az Ezalényeg.hu baloldali álhírportált kiadó Oraculum 2020 Kft.-nek,

 amelyhez szintén milliárdos összeg jutott a guruló dollárokból. A kis falu könyvelőirodája azután került az érdeklődés középpontjába, hogy a DatAdat ügyei kapcsán nyomozó Nemzeti Adó- és Vámhivatal tavaly szeptemberben házkutatást tartott a helyszínen” – írja az Origo.

A dátumok azt erősítik, írják, hogy 

a cég választási projekt volt: 2021 augusztusában jött létre a Webpredict, 2022-ben, a voksolás évében volt a legnagyobb bevétele és 2023 májusára végelszámolás alá került.

Dessewffynek van egy ugyanilyen nevű bejegyzett cége az észtországi Tallinban, a Webpredict OÜ, amely továbbra is működik, teszik hozzá.

Az Origo emlékeztet: „Víg Mór nevét egy november végi látványos adóhatósági razzia kapcsán ismerhette meg a közvélemény. A rózsadombi ingatlanban tartott házkutatások után az adóhatóság több száz milliós számlagyár működtetésének gyanújával vette őrizetbe a praxistól egyébként eltiltott ügyvédet, akinek letartóztatását a bíróság el is rendelte. Csakhamar az is kiderült, hogy

 nem ez Vig Mór egyetlen ügye: a férfi egy körözött bűnöző társaságában vehetett részt egy nemzetközi csalássorozatban. 

A letartóztatott férfi testvére, az Amnesty International Magyarországot igazgató Vig Dávid régi szereplője a magyar közéletnek. Vagyis inkább a Soros-hálózatnak: dolgozott a Magyar Helsinki Bizottságnál és a Soros-alapítványnak nevezett Open Society Foundationsnél is. Tevékenységét civil érdekképviseletnek álcázza, de valójában ellenzéki politikai szereplőként lép fel, a közösségi oldalán hemzsegnek a magyar kormányzat politikáját támadó provokatív bejegyzések. A két Vig közös cégét, a Help-Me Bt.-t is vizsgálják a hatóságok.”

Nyitókép: MTI/ILLYÉS TIBOR

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
states-2
2023. december 15. 09:16
És ez a velejéig rohadt komcsi maffia korrupciózza a Fideszt. Ébresztő baloldali választó.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!