Biztos nem emlékezett a nyári tragédiára, őrült tempóban száguldott át az Árpád hídon (Videó)

2024. január 03. 12:45

Akkora tempót ment a BMW, hogy a márkát is alig lehetett csak kitalálni.

2024. január 03. 12:45
null

A Budapesti Autósok Közössége osztotta meg az egyik olvasójuktól kapott felvételt, melyen azt látni, hogy Pest irányába a Népfürdő utcai lejáratnál a felvétel készítőjét őrült tempóban előzte meg egy autós. A sebességkülönbség akkora volt, hogy alig lehetett kitalálni, milyen típusú jármű volt a gyorshajtó. 

„Sebességlimit környékén gurultam az Árpád híd pesti hídfője felé. Kihúzódtam a sávom jobb szélére de jobban nem mertem, mert nem voltam biztos benne 100%-ra, hogy ott nem jön egy másik hasonszőrű marha... 

A sávomba belépve tőlem centikre húzott el, majd egy kocsihossznyival előttem már a sávom nagy részét elfoglalta. Ezután jó nagyot fékezett és elhúzott a Váci útra jobbra” 

– írta meg a felvételt készítő sofőr. 

Júliusban pont ott történt már tragédia

Július első napján, a kora hajnali órában következett be az utóbbi idők egyik legnagyobb tragédiája a híd ugyanazon szakaszán, csak a másik oldalon, Buda felé. Akkor több autó versenyzett, ám egy Mercedes sofőrje elvesztette uralmát a száguldó autója felett, kisodródott, átszakította a szalagkorlátot és elsodort egy szabályosan közlekedő biciklist, aki a helyszínen életét vesztette. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Mercedes sofőrje azt közölte a baleset után, azért ment gyorsan, mert szorosan követte két másik gyorshajtó és túl közel haladtak mögötte. A vizsgálatok szerint a balesetet megelőzően a becsapódó autó 137 km/óra sebességgel haladt a 70-es szakaszon. 

Nyitókép: Képernyőkivágás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nemecsek-3
2024. január 03. 18:11
Itt mutatkozik meg a biroi alkalmatlanság. A biro aki nem mer itéletet mondani , a biro aki aki törvényt akar alkotni, átírni nem alkalmas bírónak, ki kell takarítani
Trüpéma
2024. január 03. 17:52
Elnézést a ritka kivételtől, de Magyarországon aki BMW-vel jár, az lényegében mind valami antiszociális és bunkósági tünetegyüttestől szenved. Ez persze csak az én tapasztalatom.
Kerezs
2024. január 03. 16:38
Na végre, valamiben körvonalazódik az egyetértés. Aki így használja a gépjárművét, azt: örökre eltiltani, 1-3 év letöltendő alap, pénzbírság+elkobzás. Aki ilyen mértékben sebességtúllép: 1. az antiszociális 2. Szándékos elkövető, mivel véletlenül nem követ el ilyet valaki 3. ha korábbról esetleg nem is, de nyugati terrorcselekmények óta mindenképp ismert, hogy a gépjármű fegyverként használva ölésre alkalmas, tehát felmerül a gyanú... Ugyanez értendő a bedrogozott, v. tajt részeg vezetőre is. Lázár Úr! Kérem figyelembe venni a fentieket.
robogo72
2024. január 03. 16:19
Mióta vezetek (33 éve) nem volt balesetem. Én elnézőbb vagyok a szabálytalankodókkal, én is "huncutkodom" időnként. De ez nekem is messze-messze sok. Hiába találják ki, hogy aki így megy azt bebörtönzik, elkobozzák az autót, letépik a körmeit, stb. Ha nincs ellenőrzés és lebukás, az egész csak egy fing a forgószélben. Miért nem teccenek feltenni egy kurva kamerát ???
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!