Kis baloldali állathatározó: pulykák, cápák és patkányok

2024. január 26. 12:57

Amíg az utasokat a baloldalon vágásérett pulykához, az állásukért aggódó munkavállalókat mocsári békához hasonlítják, magukat szerényen csak cápaként emlegetik.

2024. január 26. 12:57
Schmidt Gábor
Magyar Nemzet

„A járatritkításokról az utasokat megkérdezni olyan, mintha hálaadás előtt megkérdeznék a pulykát, hogy mi legyen vele – ezt mondta a BKK vezérigazgatója, Walter Katalin azon a sajtóbeszélgetésen, ahol a közlekedési központ eredetileg csak a baráti média munkatársainak magyarázta volna a bizonyítványt.

Ismerős hasonlat, ha még emlékszünk, az egykori SZDSZ egykori vezetője és minisztere, Kóka János mondta: »A mocsár lecsapolásáról nem a békákat szokták megkérdezni«, amikor a tárcájánál tervezett elbocsátásokról kérdezték. Szintén ő hasonlította az akkor majdnem csődbe vitt országot pannon pumához.

Amíg az utasokat a baloldalon vágásérett pulykához, az állásukért aggódó munkavállalókat mocsári békához hasonlítják,

magukat szerényen csak cápaként emlegetik. Legalábbis Bajnai Gordon volt baloldali kormányfő a Városháza épületének tervezett eladása kapcsán mondta, hogy »rengeteg ilyen cápák úszkálnak a tóban, és egy nagykoalícióban mindenkinek a maga kis részterületei vannak, ez a realitás, ez így működik«. Bajnait azért akarták bevonni a projektbe, hogy a Városháza értékesítésénél ne zavarjanak »ilyen berepülő pilóták«. Ha ugyanis »itt valaki megszagolja egy dealnek, egy üzletnek a lehetőségét, akkor rögtön mindenki magát akarja közvetítőként betenni. Azért, hogy aztán valami jutalékot kérhessen« – mondta Bajnai. Ő pedig már csak tudja.

Karácsony ugyanezzel kapcsolatban azt állította, azért támadják őt egy szerinte mondvacsinált üggyel, mert ő politikai nagyvadnak számít.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: PETER KOHALMI / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ügyvéd
2024. január 26. 19:00
De hosszú még a június 9. Remélem utána nem kell ezt fost nézegetni...
google-2
2024. január 26. 13:57
Bőgő majomnak mondanám, állandóan kesereg. Pedig gurítják neki a dollárt, eurót innen-onnan. Biztosan a két szép szeméért…
papalimapapa
2024. január 26. 13:43
Karácsony, mint politikai nagyvad? Maradjunk inkább a bárgyú barom jelzőnél.
jan36
2024. január 26. 13:39
" ő politikai nagyvadnak számít” Inkább nagy marhának. Ami, mégiscsak háziállat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!