Öngyújtó, sörösüveg és víz a könnygáz lemosására – durva erőszakra készülnek a pénteki tüntetés résztvevői

2024. február 15. 22:55

A tárgyakból arra lehet következtetni, hogy erőszakos megmozdulásra készülnek az aktivisták.

2024. február 15. 22:55

Az egyik legnagyobb magyarországi Reddit-oldalon tették közzé, hogy milyen eszközöket vigyenek magukkal a pénteki tüntetés résztvevői – osztotta meg a közösségi oldalán a Pressio.

Erőszakos megmozdulásra készülnek az aktivisták?

A listán többek között szerepel a protektoros kesztyű, maszkok, az öngyújtó és a tűzgyújtókocka, valamint az újságpapír is. De a poszt arra is felhívja a résztvevők figyelmét, hogy vigyenek elég vizet, hogy

legyen mivel mosni a könnygázt. 

Az tanácsolják továbbá, hogy a résztvevők „igyanak sört, és tartsák meg az üveget”. A Pressio arra is felhívta a figyelmet, hogy „természetesen” májkrém is „kell” a tüntetéshez, aminek a dobozából jó vágó eszközt lehet készíteni. 

Habár minden jel szerint nem lesz békés a péntek esti tüntetés, a poszt szerzője a kevésbé keményfából faragott tüntetőkre is gondolt, hiszen emlékeztette a résztvevőket, hogy vigyenek párnát is arra az esetre, ha le kellene ülni az Oktogonon.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

***

Nyitókép: Getty Images / fStop Images

Összesen 536 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. február 16. 18:59
:))) Ja. Nem politikai tüntetés. :))) Mondok néhány nevet: Havas Henrik Nagy Bandó András Gálvölgyi János Á, ezek nem politizáltak soha. Áááá... Ezek semlegesek és objektívek voltak mindig.
Vasalo
2024. február 16. 18:17
És amikor a törvényt kellett támogatni, hol volt ez a csöcselék? 😇😇😇😇😇😇😇
Vasalo
2024. február 16. 18:16
És amikor a törvényt kellett támogatni, hol volt ez a csöcselék?
2024. február 16. 18:11 Szerkesztve
Bizományi zarukat vizágyukkal meg gumibottal is biztos visznek magukkal.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!