Milliókat fizethetnek az ittasan vezetők

2024. március 04. 10:09

Nem csak a hatóság vagy a törvényszék által kiszabott büntetésről van szó.

2024. március 04. 10:09

Mélyen a zsebébe kell nyúlnia annak, aki ittasan okoz balesetet az utakon – erre a 112press.hu hívta fel a figyelmet. Itt nem csupán a hatóság vagy a törvényszék által kiszabott büntetésről van szó. A hatályos törvényben az is szerepel, hogy a biztosító az általa kifizetett kártérítési összeg megtérítését követelheti a vezetőtől, ha

 alkoholos vagy a vezetési képességre hátrányosan ható szertől befolyásolt állapotban ült volán mögé”.

Ugyanígy a biztosítottat is kötelezheti a kártérítési összeg megfizetésére, amennyiben ilyen személynek adta át a gépjármű vezetését.

Mint írták,

a felső értékhatárt, ameddig a biztosító érvényesítheti a követelését, 5 millió forintnál húzták meg.

Ha a baleset következtében életét veszti az ittas sofőr, a biztosító nem léphet fel kártérítési igénnyel az elhunyt biztosított örököseivel szemben – derült ki a cikkből.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/Varga György

 

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Majdmegmondom
2024. március 04. 15:47
Csak tudnám, hogy mi a francnak fizetek folyamatosan a biztosítónak, amikor már vagy 30 éve nem okoztam balesetet, noha a napi átlag 100 km belekerül az autóba. Már megint a biztosítók, a bankok és a multik... De persze, ha iszik, akkor fizessen jó sokat. Oké. No de akkor azonnal vigye le az éves díjakat, hiszen bőségesen megtérül így is...
faramuci
2024. március 04. 12:37
Sokan mennek jogsi nélkül,kevés az ellenőrzés,de valami ütőset érdemes lenne kitalálni eme patkányokra(pia,drog hatás). Nameg a vezetés közben kormányon,vagy éppen ölükben sms-t írókra,akiket messziről kiszúrsz,mert vagy padkáznak,vagy a terelő,záró vonalakat átlépve kacskaringóznak az úton......
atti64
2024. március 04. 12:05
SZONDA CSIPOGÁS UTÁN A JOGSI ÖRÖKRE!!!!!!!!!!!!!! UGY IS NAGY A DUGO SZELEKTÁLNI KELL A BUNKO PARASZTOKAT!!!!!!!BUNTETÖ FÉKEZÉS UTÁN IS!!!!!!!!!!!!!!
zatoicsi
2024. március 04. 11:46
botozás kell ide, jól elverni a lábát dagadtra hogy ne tudjon járni
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!