Kálmán Olga-effektus: ismert baloldali figura osztotta az észt szakértőként

2024. április 22. 13:09

Ezt az álságos, hazug módszert számos esetben használták már.

2024. április 22. 13:09
Kálmán Olga
Csépányi Balázs
Csépányi Balázs
Magyar Nemzet

Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

„Tudják, mi az a Kálmán Olga-effektus? Furcsán hangzik, pedig nagyon egyszerű. Az a baloldal által használt technika, ha úgy tetszik, taktika, amikor függetlennek tüntetnek fel valakit, aki közel sem független, sőt a saját, hithű emberük. Ezt az álságos, hazug módszert számos esetben használták már, hiszen a baloldal előszeretettel festi fel azt a képet, miszerint Magyarországon kétféle ember van: elfogult, megvezetett, tájékozatlan kormánypárti és felvilágosult, széleslátókörű, haladó gondolkodású független értelmiségi. Azt, hogy független, objektív már számtalanszor hallottuk a baloldal szekerét rendszeresen toló színészekről, újságírókról, művészekről egészen a különböző ilyen, olyan szakértőkig.

A napokban is volt egy ilyen próbálkozása a baloldalnak.

A Hírklikk portálon osztotta az észt Tóth Zoltán, foglalkozását illetően választási szakértő. A független megmondóember hamis álarcát magára öltő Tóth a következőket mondta:

»A budapestieket zavaró jelenségek valósak, de a problémák valójában abból származnak, hogy a kormányzat gazdaságilag szándékosan kiszipolyozza a fővárost, és nem engedi meg, hogy megvalósítsa a szükséges üzemeltetési és fejlesztési lehetőségeit. […] Igaza van az Európai Parlamentnek, amikor a magyarországi jogállamiság megerősítéséről szóló európai parlamenti állásfoglalás-tervezetben azt mondja, hogy Magyarországon választási autokrácia van.«

***

Kapcsolódó vélemény

undefined

Csépányi Balázs

Magyar Nemzet

Idézőjel

A Momentum elnökéről kiderült ismét, hogy a saját hazája ellen dolgozik Brüsszelben.

***

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:41
🍓 ️ ­­A­­­ ­­d­­­ö­­­g­­ö­s­­­ ­­­l­á­n­­y­o­­­k­­­ ­­v­á­­r­n­­a­­­k­ ­­­r­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­­­𝗪­­.­𝗖­­𝗨­𝗠𝟰­.­­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Szuperszig
2024. április 23. 08:18
Ármány volga hozzádagadt a bolgár lamantinhoz.
pollip
2024. április 22. 18:23
Azok a politikusok sem függetlenek, akik párt logók tömeges támogatásával indulnak egy választáson.
slimemold-2
2024. április 22. 16:23
Ah, szóval ez olyasmi, mint amikor az MTV az Alapjogokért Központ "szakértőjét" hívja be? És ugyebár az elvileg közszolgálat.... Egyébként Csépányi Balázsnál nyomorúságosabb galacsinhajtó szalagmunkás nincs az egész sajtóban, akárhogy tapossa a trágyát Felhévizi Félix (vagyis Szikszai).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!