Az, hogy az Orbán-rezsim csődbe vitte az országot, ma már vitathatatlan

2024. május 21. 19:51

De arról, hogy erkölcsi válság is van, nem nagyon esik szó.

2024. május 21. 19:51
Juszt László
Juszt László
Facebook

Fotó: Juszt László Facebook-oldala

„Az, hogy az Orbán-rezsim gazdasági-, kulturális-, politikai csődbe vitte az országot ma már vitathatatlan. De arról, hogy – bár a történések sora mutatja – erkölcsi válság is van, nem nagyon esik szó. Ne beszéljünk most a könyvtárnyi korrupciós ügyről, a gyermekek elleni bűncselekményekről. De beszéljünk arról, hogy mivel járultak ehhez hozzá a legmagasabb rangú hivatalnokok. Ha csak a két – hivatali idejét ki nem töltött köztársasági elnökre gondolunk, – van miről beszélni. 

A kérdés adott: milyen oka van annak, hogy két embert életük végéig kényeztetünk? Mitől többek? Mitől jobbak ők? A Munka Törvénykönyv 78. § (1) bekezdése azt írja: »A munkáltató vagy a munkavállaló a munkaviszonyt azonnali hatályú felmondással megszüntetheti, ha a másik fél (b. pont)  olyan magatartást tanúsít, amely a munkaviszony fenntartását lehetetlenné teszi.«

Kétség nélkül állíthatjuk, hogy ez fennáll mind Schmitt, mind Novák esetében.Mit mond a törvény a továbbiakban? 41. § (5) Nem jár végkielégítés a munkavállalónak, ha (b pont) »a felmondás indoka a munkavállaló munkaviszonnyal kapcsolatos magatartása.« Tehát egy átlagos munkavállaló nem tarthat igényt még végkielégítésre sem. Akkor ez a két munkavállaló – akik az országot is lejáratták – milyen alapon várja el, hogy életük végéig kényeztessük őket?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 138 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nimril
2024. május 22. 20:28
Ja, csak P. Lili stílusában kommenteltem, még mielőtt...
Nimril
2024. május 22. 20:27
Téged megint ki a fasz kérdezett, bolsevik geci?
Chardonnay99
2024. május 22. 19:43
Valahogy a fideszes csőd jobb, mint a baloldali prosperitás.
magyarszo
2024. május 22. 19:37
Erről a juszt jelenségről eszembe jut a medvés vicc. A vadász vállát megkopogtatja a medve, hogy "Vadász! Ráfáztál! Én vettelek észre előbb, de most jó kedvem van és ha leszopsz, akkor elengedlek. A vadász leszopja a medvét. Majd legközelebb ismét szerencsét próbál, de a medve ismét előbb veszi észre és a medve újból felajánlja neki, hogy a leszopásáért elengedi. A vadász még mindig bizakodik és legközelebb már jóval óvatosabb, de a medve ismét megkopogtatja a vadász vállát, majd a következőt mondja. Ne tagadd vadász, te szopni jársz ide. Szerintem Darth juszt lászló Vader is szopni jár a mandinerre. Lehet, hogy azon élvezkedik, hogy mennyien utálják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!