2013 borai

2014. január 04. 11:27

2013-ban sok izgalmas bort volt szerencsém megkóstolni, a következők pedig különleges élményt jelentettek.

2014. január 04. 11:27
Jenei Balázs
Mandiner

„Balassa István - Mézes-Mály Villő furmint 2011: nagy, komplex, mégis lehet inni, nem győz le. Mineralitás, citrus, rengeteg fűszer, fa. Szálazhatatlan, nagyon egyben van.

Gizella Pincészet – Szil-völgy hárslevelű 2011: nagyon elegáns, játékos, és mégis komoly bor. És kihívója a csúcs furmintoknak.

Sabar Borház - Olaszrizling 2012: jó ár-érték arányú olaszrizling, aminek ízében mandula, citrusok, kicsi mineralitás, fából krémesség, vajasság. Kellően komplex. Még sok ehhez hasonlót szeretnék.

Bősz Adrián - Cenege-dűlő kadarka 2011: örömbor, és kadarkaetalon nagyon sok gyümölccsel, szamócával, meggyel, aminek nagyon szép csiszolt és elegáns a felszíne.

Takler Pincészet - Regnum 2007: nagy és elegáns csúcsházasítás, amit hosszan lehet szálazni, és a pohárban mindig új arcát mutatja.

Dobogó Pincészet – 6 puttonyos aszú 2007: sárgahúsú gyümölcsök, fűszerek, komplexitás. Nagyon elegáns. Mámorító.” 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik