Világszerte trend a rozéfogyasztás

2015. július 27. 15:21

Huszonnégy millió hektoliter rozé fogyott globálisan 2013-ban, írja friss közleményében a Német Borintézet. A legtöbbet a franciák, az amerikaiak és a németek isszák.

2015. július 27. 15:21

Nemcsak a magyar fogyasztók kedvelik a rozékat, a komplett nemzetközi borpiacon észrevehető a növekedés, áll a mainzi Német Borintézet friss közleményében. 2013-ban az OIV adatai alapján 2002-höz képest 5 millió hektoliterrel több, 24 millió hektoliter rozét ittunk meg az egész bolygón. A komplett borpiac 243 millió hektoliteres méretének a rozépiac így körülbelül 10 százalékát jelenti.

A világ legnagyobb rozéfogyasztója Franciaország 8,9 millió hektoliterrel, a franciákat 2,9 millió hektoliterrel az Egyesült Államok és 2 millió hektoliterrel Németország követi. A legintenzívebb növekedést az Egyesült Királyság könyvelheti el.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik