Donald Trump nem iszik alkoholt, de a borát elhozzák Budapestre

2017. március 10. 12:35

Bár Donald Trump nem fogyaszt alkoholt, borászata elég bizarr borokat állít elő a szakemberek szerint. A jövő hét végén Budapesten is kóstolható lesz az amerikai elnök fia vezette cég egyik fehérbora, amit Trumpék először el sem akartak küldeni Magyarországra.

2017. március 10. 12:35

A hazai borvilág legnagyobb rendezvényén, a VinCE Budapesten elnökök és uralkodók borairól fog szólni egy komplett kóstoló március 19-én. A rendezvény szervezőitől megtudtuk: krími, tokaji, felvidéki borok és Champagne is lesz Donald Trump borászatának egyik fehérbora mellett a diplomaták által tartott mesterkurzuson.

Nixon amerikai elnök a bordeaux-i borok nagy rajongója volt – olyannyira értékelte a nemes italokat, hogy csak maga fogyasztotta azokat, a vendégeinek pedig fehér szalvétába burkolt palackból silányabbat töltött. A nagy előd, Thomas Jefferson Tokaj szerelmese volt, annyit vásárolt belőle, hogy komoly adósságot halmozott fel. Saját birtoka, az amerikai borászat bölcsőjének is nevezhető Monticello Virginában volt, éppen ott, ahol a jelenlegi elnök, Donald Trump vásárolt birtokot.

A Kluge Estate borászatot azonnal átnevezte Trump Wineryre, vezetésével pedig fiát bízta meg. A 80 hektáros, világfajtákat termelő borászat a legnagyobb a keleti parton. A birtok meglehetősen bizarr borokat készít, az erősített chardonnay alighanem a jó ízlés határait súrolja, vagy inkább döngeti. A VinCE a mesterkurzusra egy Trump Viognier-t próbált megszerezni, úgy tudni, a palackok már elindultak hazánkba.

És egy kis bennfentes információ a szervezőktől: a Trump Winery valóban úgy működik, ahogy maga az elnök. A VinCE többszöri megkeresésére sem válaszoltak, majd végül annyit írt a kereskedelmi igazgató, hogy különféle szabályozások miatt nem küldhetnek bort. A szervezők hiába érveltek, hogy az Opus One csúcsbortól kezdve számtalan bort kaptak már az Egyesült Államokból, amelyeket vámkezelés után átvehettek, a makacs kereskedelmi igazgató nem volt hajlandó engedni. Erre a szervezők jelezték, hogy sima vásárlóként vásárolják meg a bort, de erre sem voltak vevők – jobban mondva eladók.

Szerencsére Kovács Nimród, korábbi UPC-igazgató – neki köszönhetjük Magyarországon az HBO csatorna bevezetését – éppen az Egyesült Államokban tartózkodott, így megvásárolta a bort, és elintézi a küldést is. Az egri Kovács Nimród Winery tulajdonosa évekig élt Amerikában, és karrierje során Bill Clintonnal is találkozott, így a VinCE Budapest március 19-i kóstolóján sok-sok bennfentes információval szolgál majd a vendégeinek az amerikai elnökökről és borfogyasztási szokásaikról. Tőle tudta meg a VinCE azt is, hogy Donald Trumpp egyébként nem is iszik alkoholt.

Kapcsolódó cikkek

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. április 18. 01:08
Az helyes, hogy Trump nem iszik alkoholt. Az meg milyen bor, amelyik erős? Bors?
Abdul Weissman Morales
2017. március 13. 20:37
Aki józanon is ilyen idióta, annak nem is hiányzik az alkohol.
kulalak
2017. március 13. 20:36
Igen, sajnos. Nem a minőség lett más, hanem a marketing. Ez van.
kulalak
2017. március 13. 20:36
Én ittam kint egy vöröset tőlük, fekete címke, dombornyomott Trump felirat, semmi különös, nem volt vele semmi baj, még nem volt elnök az apuka, klubtagok voltak az ismerősök akiktől kaptam. Az elmúlt három hónapban áremelés hozzáférhetőség szűkítése és hasonló töténések jelezték az "elnöki" változásokat. Kb beatlemániára utalok, nem a politikai hozadékra. Kapitalizmus a köbön.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik