Megkóstoltuk Donald Trump borát

2017. március 17. 12:41

Tizenhét dollárba kerül az amerikai polcokon, füstös, édeskés, vajas-krémes fehérbor. A VinCE szervezői a budapesti Corinthia szálló elnöki lakosztályában mutatták be az amerikai elnök virginiai fehérborát. Megkóstoltuk.

2017. március 17. 12:41
Bukovics Martin

Mint azt a Mandiner.bor megírta: kifejezetten nehezen, ám végül megérkezett Budapestre, a VinCE-re Donald Trump amerikai elnök borászatának 2015-ös évjáratú fehérbora. Viognier a szőlőfajta, a termőhely az Egyesült Államok Virginia állama. A borászatot egyébként nem az alkoholt nem is fogyasztó elnök, hanem az ő Eric fia vezeti.

De milyen maga a bor? A VinCE-re 12 palackot hozott feladott poggyászában az egri borászatot is jegyző Kovács Nimród, ebből bontottak egyet a sajtónak a Corinthia Hotel elnöki lakosztályában a boresemény szervezői. A Trump-viognier a már az illat alapján is érezhető barrique hordóknak köszönhetően füstös, ízében almasav-bontás jegyei, úgymint vajasság-krémesség. A hordó picit szárít, az alkohol is erősen bejátszik a képbe, van némi édesség is, ám nincs mi tartsa: savat bizony nem itt kell keresni.

Igazi hordózott újvilági fehérbort ellenben igen. Cheers to that!

Kapcsolódó cikkek

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Morgen
2017. április 18. 01:08
Szép a címke, de én -ha egyáltalán iszom-, akkor inkább a sajátot választom.
Akitlosz
2017. március 24. 20:01
Ebben is csak annyi a pláne, hogy "az elnök bora". Különben meg nem vették volna.
raber
2017. március 18. 17:04
Most szidja v. dicséri??
Gerebenes Ramon
2017. március 18. 13:04
Ingyen sem kell!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik