Yo

Itt a Riserva: a Zwack előrukkolt az Unicum nagytestvérével

2017. március 22. 16:02

Pár kiválasztott vendéglátóhelyen már év eleje óta kapható az Unicum Riserva, a boltok polcain azonban csak nyár elejétől lesz megtalálható a Zwack Unicum új terméke, amit a gyógynövénylikőrök közül elsőként a szuperprémium kategóriába pozicionál a cég.

Az Unicum Riserva különlegessége a „dupla hordós” érlelésben rejlik, fogalmaz a cég sajtóközleménye. Ebből kiderül: a termék alapját képező Unicumot először a budapesti Soroksári úti pincerendszer legnagyobb és legidősebb - ebben az évben éppen 80 éves születésnapját ünneplő - hordójában érlelik, amely az egyetlen hordó a pincében, mely túlélte a II. világháborút is. A hosszú évtizedek során a hordó dongáiban képződött speciális anyag az úgynevezett „fekete méz”, amely az Unicum Riserva legdominánsabb összetevője. Mivel az Unicum Riserva alapkarakterét ez a fekete méz adja meg, a termék limitált mennyiségben készül a hordó kapacitásához mérten.  

Tokaji aszús hordóban érlelik

A 80 éves hordóból tokaji aszús hordóba kerül az Unicum, innen ered a „dupla hordós” érlelés kifejezés. Ez a jellegzetes gönci hordós eljárás lágyságot és Tokaj karakterét adja hozzá az italhoz, amelynek köszönhetően a botritisz hatása is érezhető a likőrben. Az Unicum Riservát ezután a Dobogó Pincészet 2007-es tokaji aszúja teszi teljessé. 

Az új Unicum-termék ízéről a sajtóközleményből szintén megtudtunk dolgokat. Azáltal, hogy a jól ismert keserédes íz találkozik a tokaji aszúval, az Unicum Riserva komplex ízvilága lágyabbá, de ugyanakkor fűszeresebbé, gyümölcsösebbé válik egy csipet sárgabarackos, finoman gyógynövényes, hűs, mentás fuvallattal. 

A bejegyzés trackback címe: http://bor.mandiner.hu/trackback/29350