Legyen most már nyár, Balaton és BalatonBor!

2017. április 20. 19:26

Homoky Dorottya
Drunken Kitchen

A 2016-os BalatonBorok bemutatóján jártunk. Mondjuk a kedvenceinket.

„A borokat mi is végigkóstoltuk, és a kedvenceinkről pár szavas, rövid benyomást írtunk:

  • Jásdi: visszafogottabb illat és íz, de ez teszi elegánssá, jó szerkezet, jó inni 
  • Gyukli: szép bor, tartalmas, hosszú
  • Istvándy: először melegen kaptuk, és már úgy is tetszett, összetett szerkezet, képes magát hosszabb ideig tartani
  • Koronczai: egyedi karakter, kis sósság, szép, hosszú
  • Gergely Borház: nagyon friss palackozás, ezért még fedett illatban és ízben, de a szerkezete tetszik, később még meg kell kóstolni
  • Garamvári: tiszta, fajtajelleges, friss, ropogós citrusok a végén, jó inni
  • Dobosi: tiszta, szép, fajtajelleges illat, gyümölcsös, tartalmas, jó savak, ez eddig a leghosszabb 
  • Sabar: ez is szépen mutatja a fajtát, tartalmas bor, szép ásványosság, nagyon jó
  • Buzás: megint egy másik, kicsit melegebb karakter, érett gyümölcsök
  • Laposa: megbízható, tökéletesen elkészített bor, frissítő, hidegebb karakter ízben, jó savszerkezet, ásványos, hosszú
  • Pócz: itt is jön egy újabb stílus, sűrű, sós, termálos, fűszeres, kevésbé a friss vonal
  • Szabó és fia: szintén nagyon friss palackozás, később újra kell kóstolni.”
Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://bor.mandiner.hu/trackback/29895