Legyen most már nyár, Balaton és BalatonBor!
A 2016-os BalatonBorok bemutatóján jártunk. Mondjuk a kedvenceinket.
„A borokat mi is végigkóstoltuk, és a kedvenceinkről pár szavas, rövid benyomást írtunk:
- Jásdi: visszafogottabb illat és íz, de ez teszi elegánssá, jó szerkezet, jó inni
- Gyukli: szép bor, tartalmas, hosszú
- Istvándy: először melegen kaptuk, és már úgy is tetszett, összetett szerkezet, képes magát hosszabb ideig tartani
- Koronczai: egyedi karakter, kis sósság, szép, hosszú
- Gergely Borház: nagyon friss palackozás, ezért még fedett illatban és ízben, de a szerkezete tetszik, később még meg kell kóstolni
- Garamvári: tiszta, fajtajelleges, friss, ropogós citrusok a végén, jó inni
- Dobosi: tiszta, szép, fajtajelleges illat, gyümölcsös, tartalmas, jó savak, ez eddig a leghosszabb
- Sabar: ez is szépen mutatja a fajtát, tartalmas bor, szép ásványosság, nagyon jó
- Buzás: megint egy másik, kicsit melegebb karakter, érett gyümölcsök
- Laposa: megbízható, tökéletesen elkészített bor, frissítő, hidegebb karakter ízben, jó savszerkezet, ásványos, hosszú
- Pócz: itt is jön egy újabb stílus, sűrű, sós, termálos, fűszeres, kevésbé a friss vonal
- Szabó és fia: szintén nagyon friss palackozás, később újra kell kóstolni.”