Attila Pince - Szomolyai válogatás

2017. május 19. 09:41

Konkoly Mihály
A bor meg én

Vámos Attila vendéglátós családba született Orosházán, gyakorlatilag a kocsmában tanult meg járni. Ez az indíttatás sokáig negatívan befolyásolta a borhoz, alkoholhoz való viszonyát.

„Vámos Attila vendéglátós családba született Orosházán, gyakorlatilag a kocsmában tanult meg járni. Ez az indíttatás sokáig negatívan befolyásolta a borhoz, alkoholhoz való viszonyát. A változást egy ki szériás Champagne hozta az életébe, amely a borok világa felé terelte.

Kaló Imre borait kóstolva jut el odáig, hogy Tóth Istvánnal közösen 2006-ban létrehozzák a szomolyai Feketecseresznye Pincét, amely Kaptárkő Pince nevet is viselt, de ma már az Attila Pince néven lelhető fel. Ma már egyedül készíti a borait minimális beavatkozással a szőlőben és a pincében egyaránt. Csak színlevet használ a borok készítéséhez. Jelenleg 7 hektáron gazdálkodik, a Pazsag, Mácsalma, Szérűhely, Ispánberke, Nagy-Völgy Tető, Nagyaszó és Cserje dűlők termését dolgozza fel.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.
A bejegyzés trackback címe: http://bor.mandiner.hu/trackback/30258