Konyári-kvartett

2017. május 31. 12:12

Csak annyival vigasztalódhatunk, hogy a Konyári Pince Konyári Dánielnél jó kezekben lesz, hiszen egy ideje már az ő szakmai irányítása mellett készülnek a borok.

2017. május 31. 12:12
Milotta László
Borrajongó

„Amikor május közepén egy családi ünnepen kortyolgattuk a lenti Konyári-borokat, még nem tudhattam, hogy egy időközben bekövetkező szomorú esemény vet árnyékot ennek a posztnak a megjelenésére. Ahogy mi is megemlékeztünk róla, a Konyári Pince alapítója és az Ikon Borászat megálmodója, Konyári János sajnos május végén hosszan tartó betegség után elhunyt. Csak annyival vigasztalódhatunk, hogy a Konyári Pince Konyári Dánielnél jó kezekben lesz, hiszen egy ideje már az ő szakmai irányítása mellett készülnek a borok.

A 38 hektáros dél-balatoni birtokon számos fajtával foglalkoznak, és - talán meglepő módon - több a kékszőlő. Fajtaborok és cuvée-k egyaránt szerepelnek a széles szortimentben. Itt most négy "beszélő nevű" házasítás szerepelt, két fehér, két vörös. A Szárhegy egyszerűen a dűlőről kapta a nevét. A két Loliense Balatonlelle 1760-ból származó pecsétjének (Sigillum Loliense) állít emléket, amelyen karózott szőlőtőke utal a környék borászati jelentőségére. A Sessio a vincellérházakhoz tartozó külső szőlőtelkek a Tihanyi Apátság középkori oklevelein szereplő latin elnevezése.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Kapcsolódó cikkek

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Ezek is érdekelhetik