We saving the gender studies! Így tüntettek a CEU mellett

2017. április 02. 18:36

Megmentenék a gender studies szakot, az oktatási szabadságért tüntetnek: Kunhalmi Ágnes, jó pár momentumos és LMP-s politikus is elkísérte a Fővám tértől a Közép-európai Egyetem V. kerületi épületét is érintő, Kossuth térig tartó felvonulást. A Mandiner fotóriportja az Astoriáról, a menet közepéről.

2017. április 02. 18:36
Bukovics Martin

Összesen 175 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
TAVIROZSA
2017. április 03. 12:30
A konkrét jogi hiányosságok megválaszolása helyett demonstrációt szerveznek az "igazi" demokraták ? Ha a New York-i anyaintézményben nem folyik tényleges oktatás, akkor lehet kiadni amerikai diplomát is ? Ilyesmikről esett szó a vonuláson?
Orange79
2017. április 03. 11:35
Vannak a CEU-nak értékei de a gender studies mondjuk pont nem olyasmi amire nagyon büszkének kellene lenniük. Ennek így nem sok értelme van, utcai cikusz csupán a szokásos belpesti liberális zsúrpubikkal, sörözgető diákokkal, demagóg feliratokkal és a tüntikéhez politikai haszonlesésből csapódott szoci figurákkal mint ez a Kunhalmi.
Vén Csataló
2017. április 03. 11:28
Hát bazi nagy diktatúra van itt. A képeken látható sok vigyorgó, röhögcsélő fejen látszik, mennyire durva a helyzet. Így megy ez egy kőkemény diktatúrában ugye, ahol a demonstrálóknak ugyebár az életülket, az egzisztenciájukat kell kockára tenni a szabadságért. Nem igaz? Kiválóan látszik a fotókon, hogy ezeknek csak egy jó hecc az egész, amivel elszórakoztatja magát néhány, "értelmiségi" címkével tetszelgő haszontalan, alkalmatlan mozgalmár, meg agitka. Amit Soros művel a világgal, azon belül most különösen Európával, az súlyos nemzetbiztonsági, nyugodtan állíthatom, hogy háborús kockázatot jelent. Nem csak Magyarországon, de szerte Európában és a világ nagyobb részében. Amiket eddig művelt ez a parazita, azért egy normális világban már rég börtönben kellene rohadnia. Gondolok itt néhány valuta elleni támadásra, amivel országokat, gazdaságokat rendített meg, emberi életeket, egzisztenciákat, családokat tett tönkre, csak azért, hogy még gazdagabb legyen. A világ abnormalitását pontosan jelzi, hogy még ez a mocsok akar itt bármit is befolyásolni és hogy vannak még olyan fizetett agyalágyultak, akik ki mernek menni az utcára ezért a szemétért és és az érdekeiért, érdekeltségeiért tüntetni. Hogy hány helyről lájkolják, az sem jelent semmi egyebet, mint hogy hány helyen vett meg ez a gazember embereket, intézményeket, lapokat álcivil álszervezeteket magának. Nem a világ háborog, csak a Soros hálózat. Soros tevékenységét fel kell számolni és meg kell szüntetni. Ki kell tiltani az országból őt is és a pénzét is. Ha valóban van igény azokra az NGO-kra, amiket most Soros pénzel, hogy felforgató, a normalitást, a békés egymás mellett élést romboló tevékenységet folytassanak, akkor majd a társadalom eltartja őket. Ha meg nem tartja el őket, akkor nem is volt rájuk igény.
Agnieszka
2017. április 03. 11:22
A CEU és "tudomány" területei engem sok szempontból, nagyjából, de nem egészében tojásra emlékeztetnek, nem Pudingfejű Wilsonra, mint okostojásra, hanem a tojásra, ami ha földobom fehér, ha leesik sárga. Gender és tsai, bár biztosan van sok más is. Jó kis mix. Jó régen volt valami színdarab, az együvé tartozás jelentette előnyökről, mintha Tojás lett volna a címe. Ez egy ilyen kör, még ha bármilyen illusztris szervezetek, v. személyek is gondolják SZÜKSÉGESNEK az itteni minden szabály fölött álló működését. Ez egyike azoknak a problémáknak, amiknek a gyakorlati jelentősége egészen addig kétséges, míg valami egészen külső kényszer nem szabja gátját a kormány szabad cselekvésének.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!