Sukoró: Tátrai és Császy szerint az igazságszolgáltatás szégyene az ítélet

2017. június 08. 15:31

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő elítélt vezetői szerint a Sukoró-ügyben született jogerős bírósági döntés az igazságszolgáltatás szégyene, az eljárás pedig a jogállam sárba tiprása.

2017. június 08. 15:31

Tátrai Miklós és Császy Zsolt, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. – csütörtökön elítélt – egykori vezetői szerint a Kúriának a 2008-as sukorói telekcsere ügyében hozott jogerős ítélete az „igazságszolgáltatás szégyene, az eljárás pedig a jogállam sárba tiprása”. Tátrai Miklóst és Császy Zsoltot a Kúria jogerősen három, illetve két es fél év letöltendő börtönbüntetésre ítélte hűtlen kezelés kísérlete miatt csütörtökön.

Az állami cég két egykori vezetője a döntésre reagálva az MTI-nek csütörtökön küldött közleményben azt írta, az ítélet „méltó lezárása annak a folyamatnak, amelyben politikai megrendelésre készült a vád, és amelyben a politikai irányítás alá került ügyészség jelölte az eljáró bírót. (...) az egész eljárás során lábbal tiporták a védekezéshez fűződő jogunkat, mind az ügyészség, mind a bíróság pártosan járt el.” Úgy vélekedtek, a Kúria a Szolnoki Törvényszék álláspontját tette magáévá, utóbbi célja pedig szerintük „nem az igazság kiderítése, hanem a vádnak megfelelő ítélet meghozatala volt”.

Véleményük szerint az ügyészség a rendszerváltás óta ebben az ügyben lépett fel először a büntetőjog eszközeivel egy politikai döntés ellen. Közölték azt is, minden hazai és nemzetközi jogi lehetőséget meg fognak ragadni arra, hogy a „szégyenteljes eljárást” semmissé tegyék.

(MTI)

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korty
2017. június 08. 20:53
Blum meg mindig ott lakik a faluszeli viskoban? Fizetnek neki egy sört a kocsmaban! Ha talalkozik vele valaki a kisboltban, adja at neki!
nyugalom
2017. június 08. 20:10
Az a szegyen, hogy 9 evig tartott! Mindig akadt jo biro, igy aztan biztosak voltak a sikerben! Ferinek most nagy a szaja, mert nem mertek ravallani, a papirok pedig felszivodtak!
balbako_
2017. június 08. 19:50
Igazuk van, mert Gyurcsánnyal együtt kéne ülniük.
Sötétbenbújkálóellenforradalmár
2017. június 08. 19:50
Elnézve hogy felizgultak a fizesses gyogyósok érthető, hogy pitiáner összegek miatt karóba húznák a szóban forgó ki tudja kiket de ennek ellenére mészáros, rogán, orbán, lázár és a vidék legszerencsétlenebb falvaikba elhúzódó bűnöző hálózatukról hal fogalmuk sincs az már egyenesen azt jelenti hogy a fizess szavazók elmeállapota kb az iszlám fanatikusokéval egyenlő. Közveszélyesek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!