Felkerült hazánk a gasztronómia világtérképére

2018. március 27. 19:54

Hogy mit is jelent a két Michelin-csillag? Sztárséfek lelkesednek Budapestért!

2018. március 27. 19:54

Magyarországon először az Onyx étterem kapott két Michelin-csillagot, ebből az alkalomból nyilatkozott Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezetője.

Magyarország felkerült a gasztronómiai világtérképre – közölte Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója kedden az M1 aktuális csatornán azt követően, hogy az Onyx étterem két Michelin-csillagot kapott.

Az Onyx Magyarország első két Michelin-csillaggal minősített étterme. A Costes, a Costes Downtown és a Borkonyha megőrizte egy-egy Michelin-csillagát. Az elismeréseket hétfő este adták át Budapesten.

Guller Zoltán elmondta, a kétcsillagos minősítéssel egy kategóriával feljebb került a magyar gasztronómia, Magyarország felkerült arra a gasztronómiai térképre, ahol Franciaország, Spanyolország és Ausztria van.

Kitért arra is, nagy elismerés, hogy Magyarországra hozták a rendezvényt, és talán még ennél is nagyobb, hogy mintegy ötven séf és szakács saját költségére egy nappal meghosszabbította budapesti tartózkodását.

Ez a séfek, éttermek és a magyar gasztronómia sikere, ahogy hangsúlyozta.

(MTI)

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bell & Sebastian
2018. március 27. 23:40
Több séfet a kormányba! Ettől még jóllakás továbbra se lenne, csak valamivel jobb sajtónk.
Akitlosz
2018. március 27. 22:08
Jobban esik a falat, ha van mit enni.
atila68
2018. március 27. 21:04
Ma voltam tekerni, tudom én, hogy széles a Dynamic Sport 25-622, de ezekre az utakra szerintem nagyon jó.
Karvaly
2018. március 27. 20:46
Pedig 2010 körül még az volt a szlogen, hogy Magyarország elszigetelődik, elmaradnak a turisták is, erre Budapest rengeteget fejlődött, és sokkal népszerűbb lett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!