Megkérdőjelezték Tőkés László szerepét a forradalmi megemlékezésen

2020. december 17. 19:59

Sorin Oprea temesvári forradalmár szerint: „Tőkés László nem robbantott ki semmiféle forradalmat”

2020. december 17. 19:59
null

„Hagyjuk már a 31 éve a televízióban hangoztatott marhaságokat, hogy Tőkés indította el a forradalmat. Ez nem igaz, Tőkés nem indított el semmiféle forradalmat. Ő mentette a saját bőrét, mert folyton költöztették” – ezt Sorin Oprea, A Forradalom Fóruma Egyesület (Asciaţia Forumul Revoluţiei) nevű egyesület alapítója mondta azon a rendezvényen, amelyet a temesvári polgármesteri hivatal szervezett szerdán az 1989-es romániai népfelkelés 31 évfordulóján. A rendezényen jelen volt az Egyesült Államok bukaresti nagykövete is – számolt be a Főtér.ro

Sorin Oprea elmondta magáról, hogy ő indított el egy több száz fős menetoszlopot a Mária térről, amely hajnalra 5-6 ezressé duzzadt, és kommunizmus- és Ceauşescu-ellenes jelszavakat skandálva bejárta a várost. A nyilvánvaló hazugságra Gazda Árpád, az események egyik kulcsfigurája is reagált a Facebookon. 

„…azt is megkérdezném Sorin Opreától: ha már azt állítja, hogy Tőkés Lászlónak semmi szerepe nem volt, akkor miért épp a Mária térről, a református templom mellől indult el ő maga is a maga kis csapatával, hogy aztán több ezres tüntető sereggé duzzadjanak?” – írja hosszú bejegyzésében Gazda Árpád.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kup Lung
2020. december 18. 14:27
Románoktól a történelem hamisítás soha nem állt távol. ----- Ugyanezt művelték a reformkommunistáink is persze. 56-ot úgy tüntették fel mintha ők valamiféle forradalom robbantók lettek volna. Közben meg kullogtak az események után. Viszont egész jól elő tudták adni a "lopott holmit". Ebből éltek és élnek évtizedek óta. De nem zavarja őket. ----
01234567890
2020. december 18. 13:42
szürkeSzarvas antiszemita, aki egyetlen zsidót sem ismert csak hallomásból.
masikhozzaszolo
2020. december 18. 13:18
Átírjuk a múltat. Új múltat írunk. Nincs is múltunk. Nem is vagytok.
Hétszűnyű Kapanyányi Monyók
2020. december 18. 10:16
Tőkés egy morális hős, ezt a nőügyei is fényesen bizonyítják.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!