Laposföldhívők

2023. május 18. 06:19

A magyar falvak lakói elhiszik a kormánynak, hogy az uniós szankciók okozzák az inflációt.

2023. május 18. 06:19
null
Ungár Tamás

„A magyar falvak lakóinak túlnyomó többsége elhiszi a kormánynak, hogy az Oroszország elleni uniós szankciók okozzák az inflációt. Elhiszik, holott tudják, hogy a hazai árak már egy évvel az orosz-ukrán háború előtt kilőttek. Tudják azt is, hogy az unióban sehol sem volt olyan magas a tavalyi infláció, mint nálunk. Az unió minden állama szankcionálja Oroszországot, ám másutt megállt a 2022-es az infláció 10 százalék alatt, nálunk viszont felkúszott 25 fölé. Ezt sokan tudják a falvakban, mégis elhiszik a kormány szankciós mantráját.

Úgy tűnik, a kormány bármit mond, azt a falun élők 70-80 százaléka elhiszi. Elhitték, hogy Soros pénzeli és indítja Európába az afrikai és ázsiai menekültek millióit, akik azzal a céllal jönnek, hogy beköltözzenek az ő szerény portáikba, és elvegyék a közmunkát a rászorultaktól. Elhitték, hogy az unió fejlett államai és a hazai libsik át akarják nevelni a heteroszexuális gyerekeket homoszexuálissá. És elhiszik, hogy az unió magyarellenes, a sztrájkoló pedagógusok pedig a diákok ellenségei.

A kormány zseniális a megtévesztésben. A Fidesz-kormány által uralt média kitartóan félretájékoztatja a falvak idős, kevésbé iskolázott, kisjövedelmű, parancstűrő, kiszolgáltatott lakóit. A kormány azzal is félrevezeti őket, hogy eljátssza, milyen odaadással gondoskodik róluk. A 13. havi nyugdíj a kevésből sáfárkodóknak nagy öröm, ám ezt az egyszeri juttatást az infláció 4-5 hónap alatt felfalja, s az állam a megdrágult termékek áfa-többletéből bőségesen visszanyeri a nyugdíjprémiumot.

A Fidesz szavazói azonban elhiszik, hogy a 13. havi a kormány ajándéka, az infláció viszont az unió csapása. És az ajándékért, valamint azért, hogy a vezér megvédi őket a migránsoktól és a melegektől, a Fideszre szavaznak, és megbocsátják, hogy a kormányhoz kötődő gazdasági körök ezermilliárdokat vágnak zsebre, munka nélkül.

Száz év múlva utódaink értetlenül olvassák majd napjaink magyar történelmét. Hogy milliók hittek elemi hazugságokban. Amiképp a középkorban hittek az aranycsinálásban, a boszorkányokban és a laposföldben.”

Nyitókép: Képernyőmentés

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kozmosz
2023. május 21. 01:58
Ennek is a kurva anyját.
Skulo
2023. május 21. 01:53
Te panelproli pöcs! Ha egy vidéki melós az összes ujját a seggébe dugja, akkor is ügyesebb mint te. Neked már a piacra kimenni is túlélő kaland. Ráadásul a vidéki ember önnálló kreatív mert megtermeli a javait. Józan és reális. Nem adja a függetlenségét egy tál lencsé ért inkább megtermeli. És nyilván való számára, hogy ha az EU ban a bécsi Peni olcsóbb mint a zirci akkor nem a kormány a hibás, hanem a hozzád hasonló európai patkányok! Szégyelld magad!
Alaric
2023. május 20. 11:29
Libbant te vagy. Eredetileg mindössze arra reflektáltam, hogy a viszonylag alacsony (10 százalékos vagy valamivel afölötti - mindegy) nyugati inflációhoz nem érdemes a magyar áremelkedést hasonlítgatni, mivel - Rákosiék melldöngetése ellenére - sem a kommunizmusban, sem azelőtt, sem azóta nem voltunk és vagyunk az életszínvonalban világelsők közt levő Ausztriával pariban. Ennek bonyolult történelmi okainak bogozgatásától eltekintek, mint ahogy az egész kérdéskör érdemi taglalását is értelmetlennek tartom olyan félbites anyázó panelprolikkal szemben, mint te vagy. És ennek semmi köze a politikai-ideológiai hovatartozáshoz: nagyképű, mocskosszájú szarháziak mindkét oldalon vannak. A te oldaladon - ami sejtésem szerint mégiscsak a bal - valamivel többen. És itt tényleg befejeztem. (Látod, itt elmegy az igekötő - még a hétker és a lakótelep világán túl is.)
Vesalius
2023. május 19. 10:11
A szerző szerint aki nem osztja világlátását, véleményeit, az hülye bunkó, mucsai stb. - mint interpretálták az MTV-ben a választási eredményeket 1990-ben. Azóta fejlődni nem sikerült, ha csak nem tekintjük a leépülést és a beépült sztereotip szövegek szaporodását annak. Egyébként ha a megvetett falusiak munkájának eredményét nem sajátítaná ki, a felsőbbrendű intellektus éhenhalna.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!