A svéd kormányfővel találkozott Orbán

2010. december 07. 14:39

Orbán Viktor stockholmi látogatásán a svéd miniszterelnökkel találkozott. A magyar kormányfő a magyar EU-elnökségre való felkészülés apropóján tárgyalt Fredrik Reinfeldttel. A megbeszélésen többek között szó esett az európai gazdasági helyzetről és az EU-ban bevezetendő folyamatos válságkezelő mechanizmusról is.

2010. december 07. 14:39

A svéd-magyar miniszterelnöki találkozón többek között az európai gazdasági helyzetről és az EU-ban bevezetendő folyamatos válságkezelő mechanizmusról esett szó. „Svédország álláspontja, hogy egyszerre van szükségünk az EU válságkezelő mechanizmusára és egy jobb keretrendszerre a költségvetési- és pénzügyi fegyelemhez”, mondta Fredrik Reinfeldt.

A jövő év kezdetétől Magyarország tölti be az EU miniszterek tanácsának soros elnöki helyét, ezért olyan kérdéseket is megvitattak, amelyekkel a Tanács 2011 első negyedévében fog foglalkozni. Többek között ilyen az EU további bővítése, illetve az Unió következő hosszútávú költségvetése.

Orbán Viktor a tárgyalás utáni sajtótájékoztatón a Moody's hétfői leminősítésére vonatkozó kérdésre elmondta: a magyar kormány nem a szokványos módszerekkel igyekszik fellendíteni a gazdaságot, és időre van szükség az eredményekhez, de arra számít, hogy a közeljövőben ismét „felminősítik” Magyarországot, az eredmények a kormányt fogják igazolni. A magyar kormányfő szintén újságírói kérdésre válaszolva beszélt a romastratégiáról is. Kiemelte: téves azt hinni, hogy az egy-egy tagállam ügye lenne, ez ugyanis összeurópai kérdés.

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyuszika
2010. december 07. 18:20
A Bajnai-kormány szerencsére megszüntette ezt a tragikus hibát, ekkorra viszont egy 12 éven át tartó roma demográfiai hullám keletkezett. Na ezt nem értem. Bajnai kormány mikor volt úgy hatalmon, hogy azt követően 12 éven át tartó roma demográfiai hullám keletkezzen. Nagyon ökör, szerintem az ő kormányzása óta még nem telt el 12 év. De azt még te sem tudod megmondani, hogy a csodálatos fennkölt írásodnak mi köze van ahhoz, hogy tárgyalt Svédországban? Nagy az Isten állatkertje, igaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!