Ponta: Orban helyett Arafat menthetni meg Romániát

2020. február 24. 11:24

A volt miniszterelnök szerint kései utóda nem alkalmas a koronavírus elleni harca.

2020. február 24. 11:24

Victor Pontának is megvan a véleménye a koronavírus miatt kialakult helyzetről. A Maszol.ro számol be a volt román kormányfő vasárnap esti interjújáról, amelyben Ponta elmondta: a koronavírusra való tekintettel  Klaus Iohannis államfőnek le kellene tennie az előre hozott választások kiírásáról, és meg kellene bíznia a belügyminisztérium katasztrófavédelmi főosztályának vezetőjét, Raed Arafatot egy szakértői kormány alakításával.

Szerinte katasztrófát okozhat, ha megjelenik az országban a koronavírus, mivel Romániának nincs stabil kormánya. „Én szeretném, ha holnap reggel tisztségbe iktatnánk egy kormányt, de semmiképpen nem az Orban-kormányt, mert nincs több idő cirkuszra, bohóckodásra. Holnap reggel le kellene váltani Orbant, aki úgy viselkedik, mint egy bohóc. Hallhatták a mai nyilatkozatát, amelyikben azt mondta, hogy felkészültünk a koronavírusra, de nincsen semmink” – fogalmazott Ponta az Antena 3 televízió vasárnap esti műsorában. Ponta aggódik az olaszországi románok miatt is, akiknek a helyzetét akár úgy is rendezni lehetne, hogy Románia befogadja őket. „Az országot vezető politikusoknak most azzal kellene foglalkozniuk,hogy miként segíthetik a kínai importtól függő cégeket, nem azon kellene gondolkodniuk, hogy miként buktassanak meg még két kormányt” - jelentette ki a Pro Románia elnöke.

(Mandiner)

 

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!