„Magyar vírusveszélyről” értekezett a Román Akadémia egyik intézetigazgatója

2020. június 10. 17:34

A román „geopolitikus” tette egyértelműen magyarellenes cselekedet Tőkés László szerint.

2020. június 10. 17:34

Az EMNT kártérítési keresetet nyújtott be Dan Dungaciu, a Román Akadémia Politikatudományok és Nemzetközi Kapcsolatok Intézetének igazgatója ellen, amiért az a „Magyar vírus járványfenyegetése” című cikkével megsértette a magyar közösséget, komoly károkat okozva a román–magyar viszony tekintetében is.

Az ügy kapcsán sajtótájékoztatót tartott Marosvásárhelyen Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke és Kincses Előd ügyvéd. Utóbbi volt Tőkés védőügyvédje harminc esztendővel ezelőtt Temesváron most pedig ismét ő védi a legfelsőbb bíróságon, amikor a Románia Csillaga érdemrend visszavonását kimondó államelnöki rendelet fellebbezési perében járnak el.

Az ügyvéd a Dan Dungaciu ellen indított per kapcsán elmondta: a Román Akadémia alkalmazottja, aki ráadásul a fővárosi tudományegyetemen oktatja és a központi sajtóban terjeszti ártalmas nézeteit, említett írásában

melyek – a jogvédő meglátása szerint – nemcsak az erdélyi magyarokat segítik, hanem minden, a régióban élő állampolgárt. „Ezeknek a támogatásoknak hála mindenki jól jár, aki magyarok által lakott területen él” – mondta az ügyvéd, majd hozzátette: Dungaciu írásában tudatosan és fondorlatosan támadta közösségünket, az erdélyi magyarságot kedvező helyzetbe hozó támogatási rendszer ellehetetlenítésén munkálkodva.

Ehhez kapcsolódva Tőkés László elmondta: a román „geopolitikus” tette egyértelműen magyarellenes cselekedet, mely világosan illeszkedik bele a román államhatalom kirekesztő, megbélyegző, romboló politikájába.

– zárta gondolatait Tőkés László.

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dick52
2020. június 11. 08:33
Eredj az anyádba, büdös szőrös talpú!
Dominium Magna Hungaria
2020. június 10. 22:58
Amúgy ilyenkor nem mozdul meg az euban, hogy ha már rasszizmus ellen tenni akarunk valamit, akkor a románokat az ilyenek miatt bírságoljuk meg? Emlékeztek még a Craiova - Honvéd meccs balhéjára? Az egész focivilág erőlteti a say no to racisms, respect, racism has no room, milliárdok úsznak el. De amikor egy ilyen eset előfordul, és lehetne tenni a rasszizmus ellen, a Honvéd szívja meg. Farizeusok, farizeusok, farizeusok.
Senye Péter
2020. június 10. 20:34
Annak idején a bukaresti (és mi tagadás néha budapesti) bankok könnyen adták a kedvező kamatozású kölcsönöket a román parasztok erdélyi földvásárlásához.
LPJ52
2020. június 10. 20:32
Minden magyarellenes propagandistát ki kell tiltani .Ha nyugatra akar utazni menjen Ukrajna-Szlovákia vonalon,vagy repcsivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!