Levélben zsarolja Fényeslitkét belga testvérvárosa a gyermekvédelmi törvény miatt

2021. augusztus 17. 20:37

Fényeslitke polgármestere levelet kapott belga kollégájától, miszerint ha nem határolódik el a magyar település a gyermekvédelmi törvénytől, akkor a belgák megszüntetik a testvérvárosi viszonyt.

2021. augusztus 17. 20:37
null

Az érdekes esetet Bohár Dániel osztotta meg a Facebook-oldalán. Az újságíró a posztjában csatolta a szóban forgó levelet is. A levélből kiderül, hogy Laarne polgármestere megzsarolta a négyszer kisebb Fényeslitkét, mivel nem tetszett nekik az, hogy a gyermekvédelmi törvény megtiltja az LMBTQ+ értékek kiskorúak körében való népszerűsítését.

Bohár felhívta a figyelmet arra, hogy a „rendkívül érzékeny” belga politikus a levélben nem tudta helyesen megszólítani Mártha Mihály Tibor polgármestert. Csak annyira futotta tőle, hogy: „Tisztelt,”.

Zárásként az újságíró megjegyezte, hogy akinek ilyen barátai vannak, annak érdemes lehet megszakítani a kapcsolatot.

Nyitókép: Bohár Dániel Facebook oldala

Összesen 149 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anna bolena
2021. augusztus 18. 10:37
Az a baj, hogy a csiperóra 43 helyett 42 országból jönnek majd a belgák nélkül, vagy mi a csuda? Nektek már írtak a belgák? Ezt külföldi segítség nélkül össze se tudjátok hozni?
Burmin
2021. augusztus 18. 10:24
Úgy látom a polgármesternek van ímél címe. Szegény. Lesz mit olvasnia.
mucsay
2021. augusztus 18. 10:22
most ez a belga polgi magánakciója, vagy volt vmi testületi döntés?
abcd
2021. augusztus 18. 10:08
A litkei polgármester válasza: Tisztelt...! Sajnálattal vesszük tudomásul döntésüket, de elfogadjuk. Tudomásul vesszük, hogy az Önök figyelmét , energiáit a muszlim világból érkező menekültek átnevelése teljes mértékben leköti. Azt mindenesetre ígérhetjük, hogy a mi életünkben a szakítás nem fog törést okozni. Mély érdeklődéssel fogjuk figyelemmel kísérni az újabb kísérletüket, amennyiben a most felszabadult afganisztáni városok valamelyikével óhajtanak testvérvárosi kapcsolatot létesíteni. Az eddig elért eredményeik alapján reményeink szerint mind szélesebb tömegek számára válik nyilvánvalóvá, hogy nekünk mit nem szabad elkövetnünk. ...... .....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!