Ukrán lap: Orbán Viktor az Európai Unió szétverésén dolgozik

2022. szeptember 20. 18:49

A szerző szerint a magyar miniszterelnök elhúzódó diplomáciai háborúra készül Ukrajnával, az Európai Unióval és „szinte az egész civilizált” világgal szemben.

2022. szeptember 20. 18:49
null

Szerhij Szidorenko, a Jevropejszkaja Pravda nevű ukrán lap publicistája hosszú véleménycikket közölt a magyar miniszterelnökről és arról, hogy miként áll a háborúhoz. Azt írta: szerinte Orbán Viktor kötcsei beszédéből az látszik, hogy

a magyar miniszterelnök elhúzódó diplomáciai háborúra készül Ukrajnával, az Európai Unióval és „szinte az egész civilizált” világgal szemben.

Szidorenko leszögezte: „Orbán a kötcsei beszédben elismerte, hogy az EU szétesésére számít. A kijelentéseit, szándékait elnézve azonban nemcsak várakozik, hanem ő maga is dolgozik ezen a célon”.

Az újságíró szerint emiatt az Európai Uniónak nagyobb nyomást kellene helyeznie a magyar miniszterelnökre, és meg kell szüntetniük annak a lehetőségét, hogy a magyar kormány megvétózhassa az uniós döntéseket.

Szidorenko úgy véli, most egyfajta pozícióháború folyik az EU és Magyarország között, amelyben mindkét fél azt tesztelgeti, hol húzódik a másik vörös vonala (anélkül hogy átlépné). Szerinte ennek a háborúnak csakis az Európai Unió lehet a vesztese, a mostani lépések után

Orbán azt érezheti, hogy mindent megúszhat azzal, hogy néhány kis engedményt tesz az uniónak, miközben hozzájut az uniós forrásokhoz és az orosz gázhoz is”.

„Ezidáig Orbán Viktornak az Európai Unió összeomlásáról szóló kijelentése sem győzte meg Brüsszelt a helyzet súlyosságáról. De ez még megváltozhat” – összegzi cikke végén az ukrán lap szerzője.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala 

Összesen 209 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2022. szeptember 21. 19:19
"...Orbán Viktor az Európai Unió szétverésén dolgozik.." EZ SAJNOS NINCS IGY, DE HA IGY LENNE, AHHOZ TISZTA SZIVBŐL GRATULÁLNÉK. ( DE MONDOM NEM(!) TESZI EZT, AMIT FÁJLALOK)
ringwoodite
2022. szeptember 21. 07:53
Europa ma egy szartenger moralisan, erkolcsileg, lelkileg. Onmagat vette elpusztitando targyanak, es ezt a korabbi atmentett kommunistak sikeres kozremukodesevel sikerre fogja vinni. Egyre tobb a degeneralt bolond az Europai tarsadalmakban, akik teljesen elrugaszkodnak a valosagtol, azoktol az alapelvektol amelyek emberre teszik az ember. A szexualis forradalomnak most kezdjuk learatni a termeset, nyugaton szinte csak a bevandorlok miatt novekszik a lakossag, igaz hogy nem kopatibilis az anya orszag allampolgaraival mert kulturajaban vallasaban szokasaiban teljesen mas, egyedul a penzkoltesben azonosak a szokasok de attol meg nem lesz valaki nemet vagy francia identitasu hogy tobbet tud kolteni. Szoval a fost nem kell szetverni mert mar eleve konzisztencia nelkuli allapotok uraljak. Erre az Uniora csak ra kell fujni es fos darabjaira hullik. Hogy kulso vagy belso rothadas aldozata lesz-e az Unio azt ma meg nem latjuk, velemenyem szerint mindketto szoba johet.
Onlye
2022. szeptember 21. 07:25
A fejét kéne szétverni meg a száját összevarni vityusnak
Freeczy
2022. szeptember 21. 06:49
Orbán Viktor nem az EU. szétverésén dolgozik, mert azt megteszik a hozzád hasonló semmirevaló szakmaiatlan érdekemberek. Orbán Viktor a legjobbat akarja kihozni népének abból a nemzetgyílkos EU.-s politikából ami titeket is megvezetve hajszolt ebbe a véres háborúba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!