Nógrádi György: Egy újabb pofont kapott az ukrán elnök

2023. szeptember 29. 21:05

A biztonságpolitikai szakértő szerint ezt ki fogják használni az oroszok.

2023. szeptember 29. 21:05

Korábban a Mandiner is beszámolt arról, hogy a kanadai parlamenti elnök nyilvánosan háborús hősként méltatta a 98 éves Yaroslav Hunkát, aki álló ovációt is kapott a kanadai parlamenttől – Volodimir Zelenszkij ukrán elnök részvételével. Azt követően, hogy kiderült az ukrán veterán SS-múltja, a házelnök a botrány hatására lemondott pozíciójáról.

„Az, hogy ez az eset megtörténhetett, hogy meghívják Zelenszkijt, aki előtt megtapsolták ezt a volt náci katonát,

a kanadai titkosszolgálat gyengeségét is mutatja, hogy nem néztek utána.

Egy újabb pofont kapott az ukrán elnök” – mondta ezzel kapcsolatban Nógrádi György biztonságpolitikai szakértő a Magyar Nemzetnek.

Az oroszok ezt kihasználják

Az oroszok ebből propagandát csináltak, de bárki más is ezt tette volna a helyükben,

ez rávilágít arra, hogy a kanadai túl liberális rendszer, és nem figyelnek arra, hogy kiket engednek be, amikor valaki belép egy országba és ott akar élni. Hunkát is le kellett volna ellenőrizni, de ezt nem tették meg, ez az ő hibájuk” – mutatott rá Nógrádi György.

Az esettől eltekintve a biztonságpolitikai szakértő szerint egyáltalán nem lehet kijelenteni, hogy alapvetően szimpatizálnának Ukrajnában a nácikkal.

Ma Ukrajnában rengetegen gyűlölik az oroszokat, ettől még nem nácik,

de rettentő komoly szélsőjobboldali tendenciák is megjelentek az országban” – ismerte el a szakértő.

***

***

Nyitókép: Genya Savilov / AFP

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
survivor
2023. szeptember 30. 22:35
gebsi1 "Az ember tragédiája" Athéni szín
survivor
2023. szeptember 30. 22:30
Ukrajnában azóta gyűlölik az oroszokat, amióta Hmelmyickij a hős hetman oroszolhoz valo csatlakozásra beszélte rá a Radát 1654ben.. Höhö..
Palatin
2023. szeptember 30. 21:16
Szeretném már öszintén sajnálni Zelenszkijt. Ez majd akkor lesz, amikor rá jön arra, hogy jobb lett volna nekik Oroszországgal normális kapcsolatokat kiépíteni, mint teljesen alárendelni, kiszolgáltatni magukat az amerikaiaknak. Ök még ezek szerint egyáltalán nem ismerik az USA céljait, módszereit, annak határtalan egoizmusát. Óriási lesz a csalódás, amikor erre ráébrednek. Zselenszkij, de egész Ukrajna is addig és annyit ér a Nyugatnak, ameddig és amennyi bajt tudnak ök okozni az oroszoknak. Az USA azért nem akar békét, mert akkor Ukrajna már nem szolgál amerikai célokat, nekik csak egy olyan Ukrajna ér valamit, amelyik az oroszok ellen háborút visel, amerikai célok érdekében.
pandalala
2023. szeptember 30. 18:07
"Ma Ukrajnában rengetegen gyűlölik az oroszokat, ettől még nem nácik, de rettentő komoly szélsőjobboldali tendenciák is megjelentek az országban” – ismerte el a szakértő." Naja, lehet akár az is, de azt ugye tudod h a "nácik"(*) azok nem szélsőjobboldaliak!! :-)) (*) nemzeti szocialisták! ;D
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!