Hőmérő vagy termosztát

2023. október 30. 06:35

A negyedik nekifutásra Mike Johnson lett a kongresszus elnöke. A Politico szerint évtizedek óta ő a legkonzervatívabb házelnök.

2023. október 30. 06:35
null
Surján László
MKDSZ

„A legutóbbi választások után, amikor a republikánusok visszaszerezték a képviselőházi többséget, egészen nevetséges belharcba kezdtek: alig tudták megválasztani a kongresszus elnökét. (Minket magyarokat ez a Gyurcsány lemondása utáni helyzetre emlékeztetett, amikor a kétségbeesett MSZP fűnek-fának ajánlgatta a miniszterelnöki posztot, hogy végül Bajnai Gordon álljon a kormány élére.) 2020-ban Washingtonban kompromisszum született: lehetővé vált, hogy a házelnök ellen bizalmatlansági indítványt lehessen tenni. Idén erre sor is került, a házelnököt leváltották. Ám most nem lett nevetség tárgya az utód kiválasztása.

A negyedik nekifutásra Mike Johnson lett a kongresszus elnöke.

Budapesten eddig természetesen keveset hallottunk róla, de Johnson Washingtonban sem nagyon ismert, holott már régóta képviselő. A Politico szerint évtizedek óta ő a legkonzervatívabb házelnök. Suzanne Bowdey a Lifenews.com oldalon azt írta, hogy olyan ember, aki mélységesen szereti Istent és ezt az országot. Meggyőződését nem rejti véka alá. A képviselőház előtt tartott beszédében elmondta: a kongresszusba vezető utat istenfélő szülei kövezték ki.

Elkötelezett életpárti.”

Nyitókép: TOM BRENNER / AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. október 30. 15:44
Laci bácsi,te még élsz? Az állandóan korpás fejeddel? Nahát…
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!