Kanada új szabályokat állított fel: kötelező lesz a tampon a férfi mosdókban is

2023. december 27. 07:21

A szabályozás a szövetségi munkáltatókra vonatkozik, és csak a munkavállalók számára kell elérhetővé tenni a cikkeket.

2023. december 27. 07:21
TRUDEAU, Justin

Kanadában mostantól minden szövetségi szinten szabályozott munkáltatónak ingyenes női higiéniai termékeket, például tampont és menstruációs betétet kell tartania minden mosdóban, beleértve a férfi mosdókat is, számol be a FoxNews.

A Justin Trudeau baloldali kormánya által december elején elfogadott szabályozás előírja, hogy a menstruációs termékeknek

„minden mellékhelyiségben ott kell lenniük, függetlenül a megjelölt nemektől”

– áll a kanadai foglalkoztatási és szociális fejlesztési hivatal honlapján.

„Ez azt jelenti, hogy minden női, férfi és all-gender azonosítóval ellátott WC-szobában kell, hogy legyenek menstruációs eszközök” – írják. Hozzáteszik: ezeknek a cikkeknek a megléte „jobban védi a menstruáló munkavállalókat, és biztosítja, hogy biztonságban érezzék magukat, ha a nemüknek leginkább megfelelő WC-t használják”.

A szabályzat a Canadian Broadcasting Corporation (CBC) szerint minden szövetségi közszolgálati hivatalra, koronavállalatra, bankra, repülőtérre és vasútállomásra vonatkozik, de csak a munkavállalók számára áll nyitva a lehetőség. A munkáltatóknak arról is gondoskodniuk kell, hogy tárolóedények is rendelkezésre álljanak, hogy legyen hová tenni a szennyest.

Bár az új rendszer csak december 15-én lépett hatályba, sok szövetségi szabályozás alá tartozó munkáltató már a határidő lejárta előtti napokban elkezdte a mosdók ingyenes menstruációs termékekkel való felszerelését.

Nyitókép: Justin Trudeau. Forrás: MTI/EPA/Justin Lane 

 

Összesen 103 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bagira002
2023. december 29. 07:57
Fordítva is kellene alkalmazni férfiaknak tampont nőknek kotont. :)
bagira002
2023. december 29. 07:52
Kettős mérce , nőket is megilleti az ingyenes szárnyas betét .
bagira002
2023. december 29. 07:50
Justin Trudeau drogos elmebajos torkán kellene lenyomni .
zabszem
2023. december 28. 17:42
És ki fizeti? Egyáltalán miért kell ingyenes tampont és betétet kihelyezni a WC-kbe? Esetleg ingyenes bugyit és alsónadrágot nem óhajtanak kihelyezni? Esetleg ingyen öltönynadrágot és kosztümszoknyát? Esetleg kötelező okatatófilmet férfiaknak tamponhasználathoz? Egyéb?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!