Kegyetlen várakozás – senki sem tudja, mi lett a Hamász mindössze 10 hónapos túszának és családjának sorsa (VIDEÓ)

2023. december 02. 16:46

A terrorszervezet azt állítja, hogy meghalt a legfiatalabb túsz, valamint négyéves testvére és édesanyja is. Izrael egyelőre nem tudta ellenőrizni, hogy ez csak a Hamász manipulációja-e, vagy a hír igaz.

2023. december 02. 16:46

A Hamász október 7-ei támadásáról készült egyik legismertebb felvétel az a képsor, amit a maguk a terrorszervezet tagjai töltöttek fel a közösségi oldalakra a Bibas családról. A videón az látható, ahogy a palesztin terroristák közrefogják a harminckét éves Shiri Bibast, aki két apró, vörös hajú gyermekét tartja a kezében. Shiri férjét, Yarden Bibast szintén elrabolták, de ő nem látszik a felvételen. 

A családot a Nir Oz kibucban található otthonukból hurcolták el Gázába. Világszerte több ezer plakát követelte az elengedésüket. 

A Hamász egy ponton azt állította, hogy az anyát, a 10 hónapos Kfirt, valamint a négyéves Arielt egy másik terrorszervezetnek adták át. 

Izrael a múlt héten a katari és az egyiptomi kormány, valamint az Egyesült Államok közvetítésével belegyezett egy tűzszüneti megállapodásba a Hamásszal. Ennek értelmében négynapos tűzszünet lépett életbe, és 50 izraeli nőt és gyermeket engedett el a Hamász, majd ezt megtoldották további három nappal, és újabb 28 izraeli túszt engedtek el. Sokan abban bíztak, hogy Ariel, Kfir és Shiri is hazatérhet. 

A megegyezés szerint a Hamásznak ki kellett volna adnia a Bibas család három tagját – jelentette ki az IDF szóvivője pénteken.

Daniel Hagari hozzátette: a Hamász megszegte a megállapodást – számolt be a Times of Israel. 

Ofri Bibas Levi a sógornője és unokaöccsei elrablásáról tart fel egy fotót (Forrás: HENRY NICHOLLS / AFP)

Élnek-e még?

Annak ellenére, hogy a kisgyerekek és édesanyjuk rajta volt a kiadandó túszok listáján, a Hamász a héten váratlanul bejelentette: a család három tagja meghalt egy izraeli támadás során.  A terrorszervezet később kiadott egy kegyetlen propagandavideót Yarden Bibasról, aki a felvételen a feleségét és két kisgyermekét siratja. 

Az izraeli médiában több szakértő felhívta a figyelmet arra, hogy 

a Hamász, a pszichológiai hadviselés részeként, már korábban is hazudott a túszokról. 

Szerdán az IDF értesítette a Bibas családot, és bejelentették, hogy nyomoznak a „kegyetlen és embertelen” állításokkal kapcsolatban. 

Nyitókép: A Bibas család

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Gyuri05
2023. december 02. 23:41
Hamasz ügy. Izrael elismeri hogy hadserege több száz izraeli állampolgárt ölt meg az október 7-i zenei fesztiválon majd a Hamászt okolta https://www.newstarget.com/2023-12-01-israel-admits-killing-citizens-nova-music-festival.html
bodrigyuri
2023. december 02. 19:25
Nagyon uncsi.
B_kanya
2023. december 02. 18:02
"Átoperált Kiscsoportos 2023. december 02. 16:54 Nagyon hálásak vagyunk a mi Nindzsa Panda Macikánknak, h Európában egyedüliként mi maradtunk ki az orosz-ukrán és az izraeli-hamasz háborúból." Svájc is, de Svájc nem "ejrópai" ország ugye? :)
B_kanya
2023. december 02. 18:01
"Zjzj 2023. december 02. 17:08 Van most mar kb 20 000 sztori a masik oldalon is ahol hiaba varjak szeretteiket, beleertve csecsemoket is…" Nem kellett volna a kisklapecot átdobni Röszkénél a kerítésen, tudod Ali.... 2015-ben MAgyarország épp eleget kapott Palivúdból, hogy nem kellene mindent megzabálni, különösen nem azután, hogy a balf444sz hettiták maguk tettek fel síró 4-5 éves Mórickákról videókat, akiket 6-8 barna gyerek áll körbe és ütögetik. De Mr Fafó biztos tehetséges, eljátssza ő a nyolchónapos csecsemőt is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!